Мързеливо месце на тиган – адската вкусотия за няма и 30 минутки (РЕЦЕПТА)

Мързеливо месце на тиган

Днес от КОЧ даваме една рецепта за всички, които обичат бързите и вкусни ястия.

Приготвено така, свинското (пилешкото) става бързо и много вкусно, заради специалното сосче. Количеството на продуктите е по ваша преценка, но аз обикновено вземам 600 гр. свинско месо, лъжица течен мед и приблизително 2 лъжици горчица.

Как се приготвя мързеливо месце на тиган:

Ако месото е от хладилника, оставете го да почива за известно време на стайна температура. Нарежете на произволни и достатъчно големи късчета. Загрейте тигана и леко намажете с растително масло.

Поставете месото на сгорещения тиган и запечатайте на висока температура от двете страни буквално за по 1-2 минути.

Междувременно забъркайте „сосчето“ от горчица, мед и подправки.

Дръпнете тигана от огъня и намажете месото със соса, както е в тигана. Пъхнете го в предварително загрятата на 160 градуса фурна за 20-тина минути.

Приятен апетит

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Мързеливо месце на тиган – адската вкусотия за няма и 30 минутки (РЕЦЕПТА)"

Какво мислите?