Home » БЪЛГАРИЯ » Над 200 души вече работят в „Кроношпан“ и получават средно възнаграждение над 1100 лв.
Над 200 души вече работят в "Кроношпан"

Над 200 души вече работят в „Кроношпан“ и получават средно възнаграждение над 1100 лв.

СРЕДНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА ПЕРСОНАЛА, АНГАЖИРАН В КОМПАНИЯТА „КРОНОШПАН“, ПРЕВИШАВА С БЛИЗО 30% СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, която по данни на НСИ за третото тримесечие на тази година е била 885 лева, научи КОЧ.

От „Кроношпан България“ се гордеят и с това, че средната възраст на заетите в дружеството е 39 години, като 70% от тях са с висше или средно специално образование. Над 200 души работят в представителството на „Кроношпан България“ във Велико Търново, а след завършването на инвестиционната програма на компанията през 2020 г. работните места ще надхвърлят 260.

ОТ ПОЯВАТА СИ В СТАРАТА БЪЛГАРСКА СТОЛИЦА ДО ДНЕС ФИРМАТА Е ВЛОЖИЛА В ОБНОВЯВАНЕТО НА СВОЯТА ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА НАД 420 МЛН. ЛВ.

Освен в модерни съоръжения и във въвеждане на най-новите технологии в сектора „Дървопреработване“ от „Кроношпан България“ влагат изключително много в подготовката и развитието на своите служители. Така например специалистите, които обслужват новата линия за производство на MDF, ще преминат през вътрешнофирмено обучение в някои от заводите на компанията в Европа.

Неслучайно компанията си партнира с едно от средните училища във Велико Търново за въвеждане на дуална форма на обучение. В резултат на това преди две години беше открита специалност “Автоматизация на непрекъснати производства, а с помощта на дружеството е оборудван и кабинет за практически занятия. Учениците от първия завършил випуск ще получат предложение за работа в компанията. И тъй като най-големият капитал на „Кроношпан България“ са хората в екипа на компанията, постоянно се инвестира в повишаване на квалификацията на служителите чрез вътрешнофирмени обучения и специализации.

ОСВЕН НА СВОЯ МЛАД ЕКИП ИНДИРЕКТНО КОМПАНИЯТА ОСИГУРЯВА ЗАЕТОСТ НА НАД 3000 ДУШИ, АНГАЖИРАНИ В СЪПЪТСТВАЩИ ДЕЙНОСТИ ПО ТРАНСПОРТ, дърводобив, поддръжка, строителство, мебелно производство, а сега и в процеса по събиране и оползотворяване на дървесни отпадъци.

Дружеството е инвестирало и в закупуването на индустриални площи от бившия Радиозавод с цел създаване на клъстер за мебелната индустрия. В него ще бъдат съсредоточени фирми, които използват продуктите на компанията в своето производство.

Целта на „Кроношпан България“ е да бъде привлечен стратегически партньор – водещ мебелен производител от Централна и Западна Европа или Близкия изток, с който да доразвие местната мебелна индустрия. Когато това стане факт, ще бъдат осигурени допълнително до 500 работни места в региона.

С. МАРИНОВ

Източник: Борба.БГ

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?