Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Най-добрият ДИЕТИЧЕН СЛАДКИШ за отслабване: Ядеш всеки ден и никога не омръзва!
Най-добрият ДИЕТИЧЕН СЛАДКИШ за отслабване: Ядеш всеки ден и никога не омръзва!

Най-добрият ДИЕТИЧЕН СЛАДКИШ за отслабване: Ядеш всеки ден и никога не омръзва!

Най-вкусният и лек сладкиш, който можете да направите по всяко време. Помага ви да отслабнете и затова всички го обичат толкова много. Вкусът е несравним и се прави за сравнително кратко време. 

Всичко, което е необходимо е да смесите съставките и след това да го изсипете в тава за печене и да го изпечете. Еднакво вкусен е както студен, така и топъл, така че както и да го сервирате, няма да сгрешите.

Това е старинен сладкиш, който са приготвяли нашите баби. Приготвя се много лесно и е много вкусен. Докато се пече, цялата ви къща ще ухае приятно. Ако ви се яде нещо вкусно и сладичко, но не искате да цапате и да миете много съдове след готвене, то това е страхотна рецепта за вас. Ето какво ви трябва, за да си приготвите Диетичният сладкиш за отслабване:

Диетичен сладкиш за отслабване

Продукти:

  • 80 г овесени ядки (1 чаша)
  • щипка сол
  • 10 г кокосово брашно (1 1/4 с.л.)
  • 5 г бакпулвер (1 ч.л.)
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 2 яйца
  • 35 г подсладител (стевия или по ваш избор – 2 3/4 с.л.)
  • 15 г разтопено масло
  • 1 с. л. олио
  • 1 ябълка
  • 1 среден морков
  • 30 г ситно смлени орехи (4 с.л.)

Приготвяне:

Смелете овесените ядки в блендер, докато получат консистенция на брашно и без по-едри парчета от овесените ядки. Пресейте люспите в по-дълбока купа, добавете солта и кокосовото брашно, след което разбъркайте бакпулвера, канелата и подсладителя по желание. Използвах стевия.

сухи съставки

В отделна купа разбъркайте яйцата с разтопеното масло до получаване на гладка и хомогенна смес. Измийте и обелете ябълките и отстранете дръжките и семките, след което ги нарежете на кубчета. Обелете моркова и го нарежете на тънки кръгчета. Сложете ябълките и морковите заедно в блендер и ги смелете.

яйца с подсладител

пюре от моркови и ябълки

Изсипете моркова и ябълката в купата с овесените ядки, след което ги залейте със сместа от яйца и разтопено масло.

плодово пюре

Внимателно разбъркайте сместа, докато се смеси напълно и всички съставки се разпределят равномерно. Така приготвената смес се изсипва в тава с размери 18х13 см или с подобни размери, чиито дъно и стени предварително се намазват обилно с масло.

плодово тесто в тава

Изсипете сместа в съда и я разпределете равномерно с шпатула. Потупайте я добре отгоре, за да стане равномерно. Отгоре се поръсва със ситно смлените орехи. Може да използвате и други ядки по избор, но сладкишът е най-вкусен с орехи. Така приготвеният кекс се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 35 минути, в зависимост от фурната.

сладкиш за отслабване

След изминалото време диетичният сладкиш се оставя малко да изстине около 10 минути, след което се нарязва на кубчета и се поднася.

Комбинацията от морков и ябълка придава на десерта специална свежест. Ако все още не сте го опитали, трябва да го направите някой път. Много е просто и се приготвя от обикновени съставки, които вероятно винаги имате вкъщи.

сладкиш за отслабване

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?