Home » ЗДРАВЕ » Накиснете 4 бадема през нощта и на сутринта ги изяжте. Ето защо!
Накиснете 4 бадема през нощта

Накиснете 4 бадема през нощта и на сутринта ги изяжте. Ето защо!

Вече ще ги консумирате само така:

Знаете ли, че накиснатият във вода бадем е много по-полезен от сухия? Той съдържа множество витамини и минерали като витамин Е, калций, цинк, магнезий и даже Омега 3-мастни киселини. Защо трябва да ги накиснете преди консумация?

В кожата на сухите бадеми се съдържат ензимен инхибитор, който предпазва семената от попадане на влага. Този инхибитор се освобождава само тогава, когато натопите бадема.

Накиснатият бадем подобрява цялостното здраве, полезен е за храносмилането и ви дава много повече питателни вещества. Не е малко, нали?

Ползата от ежедневната консумация на накиснат бадем

За сърцето – калий, протеин и мононенаситени мазнини пазят сърцето здраво. Витамин Е намалява проблемите със сърцето, а магнезият предотвратява сърдечните пристъпи. Освен това минералите и витамините облекчават възпалението в артериите.

Повече енергия – най-добрият начин да получите повече енергия е да изядете шепа бадеми на ден. Благодарение на медта, мангана и рибофлавина се ускорява метаболизмът.

Намалява холестерол – витамин Е и калцият, който се съдържа в бадема, намаляват нивото на холестерола.

За мозъка – бадемите заздравява мозъка. Рибофлавинът и L-карнитинът влияят позитивно на нервните пътища в мозъка, което на свой ред намалява риска от развитие на болестта Алцхаймер.

Здрави кости – заради съдържащите се в бадемите минерали, витамини и фосфор, костите стават по-здрави. Фосфорът предотвратява остеопороза и прави зъбите и костите по-здрави.

Регулиране на кръвното – съдържащият се калий в бадемите намаляват кръвното, а ниското съдържание на натрий го контролират.

Профилактика срещу рак – подобрявайки с помощта на бадемите местенето на храната в дебелото черво, вие намалявате риска от развитие на рак на дебелото черво, пише вип.бг.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?