Горещи новини

Напитката, задължителна за всеки над 40: чисти кръвта от холестерола, пази от болести и е уникално ВКУСНА!

Напитката задължителна за всеки над 40: чисти кръвта от холестеролa пази от болести и е уникално ВКУСНА!

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали? Хем вкусно, хем пази кръвоносните съдове и сърцето от опасни болести.

Е, колкото и невероятно да ви се струва, наистина съществува напитка, която е в състояние да предпази тялото от много болести и да ни зареди с енергия.

Тя съдържа полезни вещества, които нормализират работата на мозъка, почистват кръвта от лошия холестерол. Става въпрос за какаото, което задължително трябва да присъства в диетата на хората над 40 години.

Защо хората над 40 години трябва всеки ден да пият какао ?

какао ползи

Какаото подобрява настроението и тонуса. Веществата, съдържащи се в него, стимулират мозъка, подобряват паметта, нормализират нивата на холестерола в кръвта. Тази евтина напитка пречиства кръвта от излишната захар Напитката съдържа полезни аминокиселини, витамини от група В. Нейната консумация насърчава по-бързото заздравяване на раните и предотвратява появата на бръчки.

Епикатехинът, съдържащ се в какаовите зърна, предотвратява развитието на рак, инсулт, диабет, според изданието Healthline. Какаото може бързо да насити тялото и да премахне чувството на глад. Това помага при загуба на тегло.

Вместо захар в какаото можете да добавите малко стевия на прах. Това е важно за хората над 40 години – захарта е един от основните фактори за диабет, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания.

горещо какао

За да получите здравословна напитка, трябва да използвате натурално какао и да го приготвите правилно. За целта са ви необходими следните съставки:

– 1,5 супени лъжици какао на прах;

– 2 чаши мляко;

– гранулирана захар на вкус (заменете я със стевия);

Метод на приготвяне на какаото:

Оставете млякото да заври. Смесете подсладителя с какаото, добавете 50 ml горещо мляко.

Разбъркайте добре и изсипете сместа във врящото мляко. Можете да добавите малко канела или карамфил, ако желаете. Варете няколко минути, като разбърквате добре.

Напитката е готова за консумация.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Твоят коментар

Be the first to comment on "Напитката, задължителна за всеки над 40: чисти кръвта от холестерола, пази от болести и е уникално ВКУСНА!"

Какво мислите?