Горещи новини

Нарекоха я „половинтонната убийца“ – невероятната победа на Майра, която отслабна с 400 кг и изглежда страхотно! (СНИМКИ)

Нарекоха я "половинтонната убийца" - невероятната победа на Майра която отслабна с 400 кг и изглежда страхотно! (СНИМКИ)

Може би си спомняте тази история от недалечното минало, която стана известна в цял свят благодарение на медиите.

Американката Майра Розалес бе призната за най-дебелата жена на планетата, с тегло близо 500 кг! Но не това е най-удивителното при нея!

Майра Розалес

Жената страдала от затлъстяване в продължение на много години.

Не можела да се обслужва сама в ежедневието, било й трудно да се движи из къщата и дори да си вземе душ. Състоянието на Розалес се влошава след смъртта на любимия й племенник. Майра изпаднала в продължителна депресия и започнала да наддава още по-бързо. Когато достигнала тегло от 500 килограма, тя осъзнала, че е време да промени живота си. Жената се страхувала, че скоро ще умре, тъй като това тегло застрашавало здравето й.

най-дебелата жена

„ Половинтонната убийца “

Тя била изправена пред реалната опасност да получи смъртна присъда не само поради затлъстяването си, но и за убийството на 2-годишния си племенник. Била обвинена, че е паднала върху малкото дете и го е смачкала под леглото си. Случаят й спечели прозвището „половинтонната убийца“. Племенникът й Елисео умира през 2008 г., а в опит да защити истинския убиец Майра поема вината за смъртта на момчето.

Твърдението й обаче се оказало невярно, след като резултатите от аутопсията показали, че той е починал от множество наранявания по черепа си. Процесът й привлякъл вниманието на пресата, след като трябвало да бъде изведена от дома си и транспортирана с микробус до съда.

най-дебелата жена

„Преди заемах цяло голямо легло“, каза тя. „Дори не можех да се изправя на краката си. Краката ми не можеха да издържат тежестта ми.“

Адвокатът й дори измерил съдебната зала и отишъл да купи матрак с кралски размер, за да може тя да присъства в съдебната зала. Розалес казала, че е убила детето, но твърдяла, че това е инцидент. Адвокатът й никога не повярвал на твърденията й и заподозрял, че тя прикрива някого. Оказал се прав – Розалес наистина прикривала сестра си Джейми, майката на бебето.

„Опитах се да защитя сестра си, а вече умирах, така че не виждах… че правя [нещо] нередно“, казва Майра. „Вече се бях отказала от живота и начина, по който го виждах и когато започнаха да казват, че ще получа обвинения в умишлено убийство, наистина си мислех, че ми правят услуга.“

Розалес лъжела месеци наред, но дори прокурорите започнали да се съмняват в нейните твърдения, когато аутопсията на малкото момче разкрила травма на главата, съответстваща на повтарящо се насилие. Изправена пред тези доказателства, Розалес най-накрая казала истината – че е видяла сестра си да малтретира детето. „Трудно е някой да признае какво е направил, особено на детето си, да се предаде и да си признае, а тя в крайна сметка го направи“, споделя Розалес.

„Мисля, че го направи, защото не можеше да живее повече със себе си, с това, което се случи, и защото знаеше, че я прикривам.“

Майра Розалес операции

Отслабването

След като името й било изчистено, Розалес започнала денонощно лечение при специалист по затлъстяването в Хюстън. Майра отишла в клиника, където претърпяла 11 операции. Коремът й бил намален и мазнините били изпомпани. Майра променила храненето си и започнала да спортува. По време на процеса Розалес се придържала към строга диета с високо съдържание на протеини. Това й се отплатило: след доста време и упоритост успяла да свали цели 400 килограма.

Майра днес

Майра Розалес днес

Днес теглото на Мира е 92 килограма и досега успява да се поддържа във форма.

Майра Розалес слаба

Майра Розалес

„Мисля, че е Божие чудо, че съм здрава“, казва тя. „Жива съм и не съм диабетик. Нямам [проблеми] с холестерола. Нямам високо кръвно налягане, така че съм здрава.“

Твоят коментар

Be the first to comment on "Нарекоха я „половинтонната убийца“ – невероятната победа на Майра, която отслабна с 400 кг и изглежда страхотно! (СНИМКИ)"

Какво мислите?