Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката! Вечеря за чиста десятка – в ресторанта ще дадете луди пари за подобна вкусотия:

Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката! Вечеря за чиста десятка - в ресторанта ще дадете луди пари за подобна вкусотия:

Не просто пълнена зелка, а гозба, достойна за всеки ресторант със звезди Мишлен! Днес от Ко4 ще ви научим как да приготвите вкусно и необичайно ястие със зеле и пилешко, което със сигурност ще се хареса и на семейството, и на гостите.

Всички съставки са евтини и лесно достъпни.

Както знаете, зелето е отлична диетична съставка. Засища и е нискокалорично. В тази рецепта го комбинираме с месо от пилешки гърди – едно от най-постните и богато на протеини от своята категория. Благодарение на това се получава засищащо ястие с добро съотношение на макронутриенти.

Правилно изпечено такова ястие буквално се топи в устата. Можете допълнително да го обогатите с избрани зеленчуци . Ако добавите и картофи в тавата, ще имате и чудесна гарнитура за Пълнената зелка по френски . Ето необходимите продукти:

Пълнена зелка по френски

Продукти:

  • 3 малки глави зеле
  • 3 картофа
  • 400 г пилешки гърди
  • 6 домата
  • 1 глава червен лук
  • 3 яйца
  • 30 мл лимонов сок

По желание:

  • 100 г моцарела
  • Сол, черен пипер, зехтин

Приготвяне:

Обелете картофите , нарежете ги на филийки, поръсете със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на лентички, а доматите на шайби или кубчета. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с лимонов сок и се оставя да се маринова.

Отрежете зелевите глави отдолу и ги издълбайте. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Поставете картофите на дъното на издълбаните зелки. Като следващ слой добавете половината домати и лука.

Поръсете с настърган кашкавал. Отгоре се слагат месото и другата половина домати. Подправете отново със сол и черен пипер.

пълнена зелка с пиле

Снимка: YouTube

пълнени дълбани зелки

Снимка: YouTube

Смесете яйцата с киселото мляко в купа. Залейте с получения сос зелките. Пече се 30 минути на 180 градуса.

пълнена зелка по френски

Снимка: YouTube

След като леко изстинат, нарежете зелките на парчета и сервирайте.

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката! Вечеря за чиста десятка – в ресторанта ще дадете луди пари за подобна вкусотия:"

Какво мислите?