Home » КЛЮКАРНИК » Наталия Кобилкина: Не съжалявайте своя мъж, това го прави по-слаб
Не съжалявайте своя мъж

Наталия Кобилкина: Не съжалявайте своя мъж, това го прави по-слаб

Наталия Кобилкина отново взриви мрежата, видя ko4.

Сексоложката Наталия Кобилкина даде поредната порция съвети. Който иска да ги следва, който желае да ги подлага на съмнение.

Ето какво каза ексцентичната дама, с което ядоса мъжете:

“Не съжалявайте своя мъж, това го прави по-слаб …

Може би, след като прочетете тази фраза, ще почувствате възмущение или негодувание: “Как така, не съжалявайте? Кой тогава ще го съжалява него? ”. Или пък може би се съгласявате с факта, че не трябва да съжалявате мъжете, но това съгласие не е от любов, а от ненавист или обида: „Ето още едно, съжалявам … Не заслужава! Нека се излага”.

В най-добрия случай аудиторията от наши читатели няма да бъде безразлична към този въпрос. Нека по – бързо разберем защо мъжете не трябва да бъдат съжалявани.

Съжаление – от къде произлиза то?

На пръв поглед, това е необходимо и добро качество, без което човек може да изглежда “безчувствен”, не емпатичен, неспособен да помага в трудни моменти от живота.

Друго съжаление е съжалението за пропиляното време, за миналите години, миналите моменти и пропуснатите възможности.

Съжаляваме хората, коита са изпаднали в беда. Съжаляваме болните, инвалидите, самотните, възрастните, пристрастените или онези, които губят себе си просто така.

Има много причини за съжаляване. Ние си мислим, че съжалявайки, помагаме, но в действителност, съжалението не е подкрепа, а възгордяване. Когато съжаляваме някого, ние не вярваме, че човекът може да се справи без наша помощ.

ЗАЩО ОЩЕ НЕ БИВА ДА СЕ СЪЖАЛЯВАТ МЪЖЕТЕ – 7 важни причини

Причина номер 1. Съжалявайки един мъж, вие укрепвате детето в него, а не възрастния индивид.

Причина номер 2. Съжалявайки мъжа, вие го лишавате от възможността да се превърне в създател на живота на жена си и своите деца.

Причина номер 3. Съжалявайки мъжа, вие не му позволявате да стане господар на живота си.

Причина номер 4. Съжалявайки мъжа, вие му отнемате възможността да придобие житейски опит.

Причина номер 5. Съжалявайки мъжа, вие демонстрирате, че не вярвате в него.

Причина номер 6. Съжалявайки мъжа, вие преставате да го уважавате.

Причина номер 7. Съжалявайки мъжа, вие показвате, че той не е способен на нищо.

КАК ДА СПРЕТЕ ДА СЪЖАЛЯВАТЕ МЪЖА: 5 СТЪПКИ

Първа стъпка: Безусловна вяра

За начало разберете, че трудните периоди в живота са един вид излизане от зоната на комфорт и възможност да се достигне до ново ниво. Ако в живота на мъжа настъпва преломен момент, то жената може да му помогне само с безусловна вяра. Безусловната вяра в мъжа е нещо като благословия.

Втора стъпка: Аз мога

Ако мъжът очаква да го съжалите, съберете цялата си воля в юмрук и си кажете: “Мога да му дам подкрепа по различен начин, без да го съжалявам.” Може да се наложи да подберете правилните думи или да покажете абсолютно бездействие.

Така ще подтикнете мъжа към поемане на отговорност за себе си, семейството си и живота си.

Понякога жената отива да решава проблемите на мъжете, предполагайки, че по този начин тя проявява своята женска сила. Но в действителност силата на една жена е в нейната слабост и мъдрост.

Трета стъпка: Това е неговият опит

Всяка трудност в живота на мъжа също е и опит, който му е необходим да преживее. Така иска душата му. Давайки място на този опит, мъжът израства.

Четвърта стъпка: Подкрепа

Подкрепата се състои в укрепване на силните качества на мъжа. Жената е способна да му ги посочи. Достатъчно е да си припомни какво особено я е привлякло в него, когато са се запознали?

Как се е проявявал той в началото на връзката? Напомнете за това на своя мъж, а след това подчертайте неговите силни страни.

Важно е да се говорят думи на одобрение и подкрепа, тогава когато това действително е уместно, тъй като неискреността се усеща от километри.

Пета стъпка: Започнете да искате

Желаещата жена, като муза, „включва“ своя мъж към действие. Той иска да направи нещо за нея, иска да я покори, иска да създава за нея.

Мъжът по природа е завоевател и създател. Една жена винаги има избор какво да подсили в своя избранник: силата или слабостта. Вие какво избирате?”, риторично пита Наталия Кобилкина.

kliuki.ws

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?