Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Наша шампионка показа, че е истинска българка: вдигна автентична сватба и облече народна носия (Снимки)
Наша шампионка показа че е истинска българка

Наша шампионка показа, че е истинска българка: вдигна автентична сватба и облече народна носия (Снимки)

Двойната ни европейска шампионка по бокс, Стойка Петрова, каза заветното „Да“ на своя избраник Борил Кръстев.

Двамата вдигнаха автентична българска сватба по всички традиции и показаха на всички, че българският дух е още жив, видя Ко4.

През отминалия уикенд в Тетевенския Балкан двойката се врече във вечна вярност. Те, заедно с всички гости, бяха облечени в традиционни за района народни носии.

На 12 юни 2018 година именитата ни боксьорка имаше два повода за радост. Тя получи предложение за брак от приятеля си на почетната стълбичка в деня, в който стана за втори път европейска шампионка.

Стойка Петрова сватба

„Това е човекът, който цял живот съм търсила, така че му казвам „Да““ – заяви тогава Стойка, а сега, година и един месец по-късно двойката официализира изречените слова.

Преди сватбата бъдещото семейство се срещна с единствения българин, който е побеждавал един от братята Кличко (Виталий) – Свилен Русинов. Многократният медалист от световни и европейски първенства, както и носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Барселона през 1992г., в момента е заместник-кмет на Община Тетевен.

автентична сватба

Припомняме, че двукратната европейска шампионка по бокс и носителка на два сребърни медала от световни първенства – Стойка Петрова се отказа от активния спорт на церемонията „Спортист на годината“ за 2018 година, където тя се нареди на пето място. Тя, обаче обяви, че остава в спорта като треньор по бокс.

Източник: Дир.бг

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*