Горещи новини

Нашенка от гръцки плаж: За 100 евро трима ще са сити, 50 не стигат

Nashenka ot grucki plaj: Za 100 evro trima shte sa siti

За 4 дни трима възрастни ги „оправят“ 1 000 евро на хубаво място като Неа Рода. С нощувки, с угаждане и разходки насам-натам.

Това е истината за гръцка почивка 2024“, споделя кърджалийка, която „ваканцува“ (по израза на депутата за приятно прекарване –  б. р.) със семейството си в курортното селище в югоизточната част на Халкидическия полуостров, в най-тясната част на провлака на Света гора.

„На бийч бара – 11 евро за кока кола, вода и натурален сок от портокал. 11 евро е и порция пилешко шишче с пържени картофи и домати. За да няма спор за големина и дали някой ще остане гладен, уточнявам – порцията е достатъчно обемиста и вкусна, шишчетата са дълги, стигат дори за двама“, открехва ни тя за плажния ценоразпис, като подчертава: Сянката е безплатна! Чадърът и двата шезлонга влизат в консумацията.

Известната практика „кафе или фрапе срещу шезлонг“ е в сила и това лято в Гърция. И още за цените:

„Българинът обича тестените закуски по време на гръцката си почивка и намира решение в пекарните. Банички и пици – между 6 и 12 евро. Страхотни са!

Колкото до таверните, зависи от консумацията. Има риби за по 70 евро. Общо взето с 50 евро трима души няма да могат да се нахранят, само да замезят, но за 100 евро ще сте сити“.

Тя ни показва сметката от последния обяд: 4 малки бири, тиквички, картофи, риба кацамура, риба дива ципура, риба гаврос, дзадзики – 97 евро. Десертът е комплимент от заведението.

Тук сякаш времето спира и човек оценява това, което му поднася природата. Казват го и местни (около 1 200 са постоянно живеещите в Неа Рода), и туристи.

Близо до Неа Рода, по пътя към Уранополи, имение има българският президент Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017). Той също е оценил местните плажове и таверни, пише „24Родопи“.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Нашенка от гръцки плаж: За 100 евро трима ще са сити, 50 не стигат"

Какво мислите?