Home » KO4 STORY » На 77 г. Нешка Робева пращи от здраве с рецептите на Петър Димков и Петър Дънов
Receptite za zdrave na Neshka Robeva

На 77 г. Нешка Робева пращи от здраве с рецептите на Петър Димков и Петър Дънов

На 77 г. легендарната треньорка не спира да работи в градината, вади най-хубавите чушки

Природната медицина държи легендарната треньорка Нешка Робева във форма. Желязната лейди на художествената гимнастика от дълги години следва рецептите за здраве на лечителя Петър Димков и заветите на Учителя Петър Дънов. Нешка ходи на лекар само в краен случай и винаги е вярвала в народната медицина.

Робева се запознава лично с Димков, когато търси помощ от него заради болките, които й пречели по време на състезания. При него я завежда треньорката Жулиета Шишманова и лечителят й предписва куп рецепти, които Нешка пази и до днес. За мигрената например Димков я кара да си налага главата с кестени, поръсени с топъл оцет. За нервите Димков и предписва да пие кафе от ръж с лъжица мед.

Още като дете Нешка е лекувана с алтернативна медицина. Голямата треньорка е твърдо против антибиотиците и тежките лекарства. При простуда нейната майка я разтрива с ракия или с газ. За облекчаване на кашлицата й правят компреси на гърдите с аспирин и свинска мас, отгоре с вестници. Бабата на Робева също я лекувала, но с вода и билки.

Легендата на художествената гимнастика е близка с пророчицата Ванга, която й отваря очите за Петър Дънов.

„Когато се чувствам объркана, смазана, обезверена, посягам към книгите на Петър Дънов“, признава Робева. Както съветва Учителя, тя всяка сутрин пие чаша с гореща вода, но я смесва с портокалов сок. По този начин се изчиства всичката шлака по хранопровода и червата. Самата Ванга също й дава съвети за здравословен живот.

„Няма по-вредно нещо от маслото, особено намазано на хляб – казва й пророчицата. – Не давай на децата масло. Когато им даваш мед, сложи буркана във водна баня, отвори капака, водата да поври 5 минути, да излязат отровите и тогава им давай. Ако не могат да вземат душ преди лягане, обезателно да си измият краката.“

Робева тренира една от гимнастичките си

Нешка се чувства най-добре сред природата. Голяма част от времето си тя прекарва в своята вила в село Трудовец, където компания й правят нейните кучета и котки. Дори и на 77 години Робева се грижи сама за градината си. Тя има и парник, който предпазва продукцията от природните стихии. Треньорката гледа страхотни чушки, домати, картофи, благодарение на които се храни възможно най-здравословно.

„Истината е, че дори съседите ми завиждат за хубавите чушки и постоянно ме питат каква е тайната за тях“, гордо споделя Робева пред „България Днес„. По нейни думи селското стопанство е новото й хоби, което я зарежда и поддържа интереса й по време на свободните дни, които има.

„За пръв път ми се случи да извадя от градината си 20 килограма картофи и това също ме направи изключително щастлива“, казва Робева, която черпи със зеленчуци семейство и приятели.

С Ванга са много близки

Наскоро Робева започна ремонт на къщата си в Трудовец. За освежаването на селската си резиденция Нешка получава помощ от своята близка френска приятелка – Жако.

„Французойката ще ми гостува дълго. Ще боядисваме и ще работим в градината. Жако ми помага да ремонтирам апартамента си и в София. Говорим си на френски“, обясни легендарната треньорка.

В последно време Нешка имаше някои здравословни проблеми, но успява да ги преодолее.

„Все повече започвам да усещам магнитните бури, защото ме удрят в главата и съм отпаднала – признава знаменитата треньорка. – Когато се почувствам зле, отивам в зеленчуковата си градина и започвам да плевя или да събирам зеленчуците. По този начин се съживявам и главоболието ми отминава, защото природата дава много положителна енергия.“

На посещение в Япония

Преди два месеца Робева трябваше да влезе в болница заради коронавирус. „Цяла седмица бях в болницата. Почувствах се зле, направиха ми тест за коронавирус и резултатът беше положителен. Не бях в най-тежка форма, но ме излекуваха. Сега пак съм си в село Трудовец и веднага засадих салати, моркови и лук!“, казва Нешка.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?