Новините на фокус
Home » KO4 STORY » На 8 години а вече герой, създава организация с майка си, спасяват над 1400 улични кучета
На 8 години а вече герой създава организация с майка си спасяват над 1400 улични кучета

На 8 години а вече герой, създава организация с майка си, спасяват над 1400 улични кучета

Добротата и отзивчивостта в човек се проявяват от детството. Доказателство за това е историята на Роман Маккон, който е само на 8 години.

На толкова крехка възраст момчето вече е успяло да помогне на над хиляда кучета. Преди няколко години защитниците на животните награждават момчето с почетната титла „дете на годината“ за неговата помощ и отзивчивост.

За първи път Роман се интересува от съдбата на бездомните кучета на четиригодишна възраст. Няколко години по-късно интересът му става основа за създаването на организацията  Project Freedom Ride, която се специализира в намирането на дом и лекуването на бездомни кучета.

Момчето основава организацията с майка си. Заедно те успяват да намерят добри стопани за животните, които са на улицата.

СНИМКА: 7-годишният Роман Маккон и майка му са спасили близо 1400 кучета с тяхната група Project Freedom Ride.

Майката на Роман се казва Алис, тя подкрепя сина си във всичко и се опитва да му помогне по всякакъв начин. Според жената само за месец тя и синът й са успели да намерят нов дом за 33 кучета.

Seven-Year-Old Georgia Boy Honored with the 2018 ASPCA Kid of the Year  Award | ASPCA

Самият Роман споделя, че помни първото куче, на което е намерил дом. Немският дог се казвал Пит, билое голямо, но много мило и общително куче. Момчето не можело да гледа безучастно страданието на животните и им помага да намерят любящи стопани.

Роман, който самият има три кучета – Луна, Ру и Зион – бе удостоен с наградата „Дете на годината“ на ASPCA за 2018 г. през ноември 2018 г.

7-year-old 'dog whisperer' continues mission to find loving homes for  rescue animals - ABC News

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?