Горещи новини

Нежни слоеве и пухкав крем: Ако обичате еклери, ще обожавате тази торта!

Nejni sloeve i pyhkav krem

Такава вкусотия не се опитва всеки ден!

За щастие с лесната рецепта ще можете да похапвате парченце Крем-торта с вкус на еклер ежедневно. Ето необходимите продукти за тази малка фантазия:

Крем-торта с вкус на еклер

Продукти:

За крема:

  • 500 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 150 г захар
  • 20 г ванилова захар
  • 60 г нишесте
  • 160 г масло стайна температура

За тестото:

  • 3-4 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 мл вода
  • 120 г брашно
  • 80 г масло
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка захар

Приготвяне:

За крема:

1.В тенджерка се разбъркват добре яйцата, захарта, ванилията и нишестето, след което като стане гладко се добавя постепенно млякото и се слага на огъня да ври при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

домашен крем с мляко

2. Готовият крем оставете настрана да се охлади до стайна температура (покрит с фолио, за да не хваща коричка или разбърквайте от време на време).

млечен крем

разбито масло

Разбийте размекнатото на стайна температура масло на пяна (5 минути), след което постепенно добавете охладения крем.

Разбийте с миксера, докато всичко се смеси хубаво на мек крем.

3. За кората: в тенджера сложете маслото, солта, захарта, водата и млякото, след което загрейте, докато всичко се разтопи и смеси. Преди да заври, се изсипва наведнъж брашното и се разбърква внимателно.

4. Тестото се вари, докато стане компактно и се отдели от стените на съда.

парено тесто

5. Изсипете тестото в друга купа и когато е хладко, започнете да добавяте едно по едно яйцата (когато едното се смеси с тестото, добавете следващото).

парено тесто с яйца

6. Накрая тестото трябва да е меко, гладко и да пада на пластове от лъжицата, „да оформи триъгълник“.

парено тесто

7. Разстелете половината от тестото равномерно върху силиконова подложка за печене (плоска тава, покрита с хартия) с размери 30х40 см и печете в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

кора с крем

кора от парено тесто

8. Изпечете две такива кори и ги оставете да изстинат. След това ги разрежете, всяка на 4 части, общо 8 кори.

9 .РЕДЕНЕ: Кора-крем-кора-крем… завършете с кора. Разпределете останалия крем отстрани и поръсете с бадемови люспи, а отгоре поръсете с пудра захар. Оставете да се охлади в хладилника поне за 1 час.

еклерова торта редене

крем торта с вкус на еклер

Да ви е сладко!

парче крем торта

Твоят коментар

Be the first to comment on "Нежни слоеве и пухкав крем: Ако обичате еклери, ще обожавате тази торта!"

Какво мислите?