Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Нели Рангелова: Не искам да се връща отново този ужас
Нели Рангелова: Не искам да се връща отново този ужас

Нели Рангелова: Не искам да се връща отново този ужас

„Не искам да се връща отново този ужас с вирусите.“ Това сподели естрадната звезда Нели Рангелова относно увеличаващите се болни от вируси и COVID в последните дни.

Обичаната певица е особено внимателна с есенните настинки след пандемията, която затвори целия свят за две години. Рангелова взима всякакви мерки, за да се предпази от вирусите в момента. Певицата се е запасила с витамини и хранителни добавки. Избягва и местата, където има много хора.

Изпълнителката на вечния хит „Мой стих“ я очаква юбилеен концерт по случай 45 години на сцена и не може да прави компромиси със здравето си. За Рангелова гласните връзки са най-ценното нещо. В неизбежните моменти, в които гласът й пресипне, певицата спазва едно правило – да мълчи.

„Мълчанието и времето са единствените неща, които лекуват гласа“, казва Рангелова.

Легендата на родната музика Михаил Белчев не смята, че трябва пак да изпадаме в паника от вирусите.

„Искам да спрем да се занимаваме с лоши неща! Догоре ми е дошло от новини за войни и болести! Важното е да сме живи и здрави!“, заяви артистът. Скоро той празнува рождения ден на своя син и предпочита да не говори за неприятности по време на празника.

Обичаният Здравко от дует „Ритон“ пък знае, че коронавирусът настъпва с бързи темпове.

„Понякога нищо не ми става на гласа, дори и да не боледувам. Друг път пък обратното“, коментира пред „България Днес“ познатият като Здравко Желязков от дует „Ритон“. Певецът приема фактите такива, каквито са, и се грижи за здравето както всеки един човек. За него най-важното е „да си мием ръцете редовно“.

Силвена Роу е на същото мнение като любимия мъж в живота на Катя от „Ритон“.

„Подготвям се! Има нова вълна на COVID… най-вече много лоши вируси“, категорично заяви горещата кулинарка.

Блондинката е абсолютно убедена, че мутантът дебне следващите си жертви, а начинът, по който Силвена се пази от това да попадне в капана му, е биохакингът. Съвсем в ранния стадий на грипния сезон, Роу вече пътува по света да научи повече за този модерен метод.

„Току-що бях на биохакинг конференция, утре пък заминавам за Амстердам за друг такъв“ – казва шефката.

В основата на биохакинга стои т.нар. хранене на клетъчно ниво. Този тип философия възприема всяка храна като средство за оптимизиране на здравословното състояние. Според метода не гените, а почти изцяло храната отговаря за заболяванията ни. Качественият сън, редовната физическа активност и хидратацията също са част от холистичния подход, с който Силвена се предпазва от грипа.

Друг кулинар – Лео Бианки, се притеснява най-вече за здравето на своите дечица.

„Слава Богу, все още всички сме живи и здрави“, увери той за здравето вкъщи и добави: „Ако се пазят хората, няма да е проблем. Важно е да се обръща внимание на детето ти, когато не се чувства добре и тогава да не го пращаш на училище“, казва Бианки, като знае, че учебните заведения са едни от най-големите огнища за есенните настинки и грипове.

За здравословното състояние на колегите си Лео сподели, че в работната среда нямало епидемични взривове. „Нямаме болни колеги. Една от моите сервитьорки имаше някакви проблеми. Направи си тест за вируса и беше позитивен. Седеше си у тях и нямаше други заразени от екипа.“

Относно носенето на маски Лео допълва: „Ние не носим маски, надявам се да не ги използваме повече“. На италианеца вече му е писнало от грипове и зарази. „Не трябва да изпадаме в паника от вирусите, а да свикваме да живеем рамо до рамо с грип и COVID“ – категоричен е готвачът. Според него вирусите винаги са били около нас, просто обществото изопачавало нещата и създавало излишна паника.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?