Горещи новини

Нели Рангелова опъва бръчки по метода на Петър Димков

Нели Рангелова опъва бръчки по метода на Петър Димков

Нели Рангелова е сред най-суетните естрадни звезди и винаги е била пример за перфектна визия. Преди месец певицата навърши 65 години, но изглежда с поне две десетилетия по-млада.

Изпълнителката на „Мой стих“ повдигна завесата за своята формула за непреходна красота навръх рождения си ден. Тайната Нели научила преди много години от своята баба, която ѝ завещала един от най-изпитаните и доказани методи на лечителя Петър Димков.

„Баба ми някога казваше: „Моето дете, ако искаш да си хубава, сутрин като станеш, седем пъти си наплискай лицето със студена вода“, сподели Рангелова.

Студената вода носи много ползи на кожата на лицето. От една страна, действа като превенция на появата на пъпки, особено при акнеична кожа. Дамите с розацея също е по-добре да мият лицето със студена вода. Ако имате мазна кожа също трябва да миете лицето със студена вода. Горещата не се препоръчва, защото отмива себума много повече. Това кара кожата да произвежда още повече от него и да влоши състоянието ви.

Студената вода помага за затваряне и свиване на порите. Освен това намалява зачервяванията и подуването след сън. Има редица проучвания, които доказват, че миенето на лицето със студена вода стимулира кръвообращението и освежава кожата, като ѝ спомага да се регенерира, съответно бръчките се запълват по естествен път. Освен това по-доброто кръвообращение означава по-добра защита от свободните радикали и вредни фактори на средата.

„Винаги съм смятала, че мога да бъда пример за дамите от моето поколение и искам да им кажа, че жената във всички възрасти може да бъде красива. Щастие е да преминаваме през годините и дано по-дълго да четем Книгата на живота. Нито мога да скрия годините си, нито някога съм го правела“, коментира още Нели Рангелова. Певицата е добре запозната със съветите на големия лечител Петър Димков, в чиито записки има и още куп рецепти за женска красота. В една от книгите си той пише:

„Народната медицина препоръчва налагане с мед, разреден с розова вода. Медът придава на кожата кадифена мекота. Добре действа и белтък от яйце, сок от 1/2 лимон, 1 ч. л. розова вода. Маже се като маска и се държи 1/2 час. Кожата трябва да бъде гладка, чиста и нежна. Да се почиства добре вечер, като се освобождава от кремове, пудри и разкрасителни козметики. Кожата трябва да диша свободно, за да осигури спокоен и здрав сън на жената.

Веднага след пробуждане лицето трябва да се измие с хладка вода и няколко капки разтворени розова вода.  Могат да се използват и следните кремове с: краставици и зехтин, нарязват се на ситно и се размесват в равни части. Загряват се на водна баня, прецеждат се и така след добавяне отново на краставици, се повтаря процедурата 5 пъти, получава се бяла помада, която изключително благоприятно действа на сухата кожа.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Нели Рангелова опъва бръчки по метода на Петър Димков"

Какво мислите?