Ммм как ухаеше селският хляб! Израз, който често си спомняме, когато вкусваме от насъщния.
Всички от нас /или поне поколението до 80-90-те си спомняме за аромата, топлината и чудният вкус когато ни изпращаха до фурната…а когато си откъснехме една коричка, после средичка и докато се приберем половината комат вече го нямаше… Помним го още!
Ето какво споделя един бивш майстор-пекар:
Технологията за направа на хляба не е много по-различна от тази преди години, но суровините са се променили.
Днес основният продукт брашното е почти изкуствен, със сух глутен и химии за отпускане при замесване, пшеницата в у нас масово е фуражна, защото е евтина.
Добавят се в брашното заместители и така ядем боклуците, а хубавата пшеница заминава за износ, защото е изгодна, сортовете пшеница също са генно-модифицирани или подобрени.
Оттам идат и болестите – алергии, диабет и кръвно, така че не се заблуждавайте на много малко места може да се намери истинския хляб който го помним всички.
А Вие помните ли истинският вкус на хляба от онова време?
Източник: Опознай България
Be the first to comment on "Неповторимият топъл бял хляб от селската фурна…"