Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Не харча пари за скъпи шампоани и балсами. Ще ви кажа рецептата, която нашите баби са използвали вместо серуми и балсами!
Не харча пари за скъпи шампоани и балсами. Ще ви кажа рецептата която нашите баби са използвали вместо серуми и балсами!

Не харча пари за скъпи шампоани и балсами. Ще ви кажа рецептата, която нашите баби са използвали вместо серуми и балсами!

Мнозина не харесват всякакви „домашни“ рецепти за красота. Някой не иска да губи време за тях, други не вярват в ефективността или вярват, че готовият продукт от магазина ще даде по-добър ефект.

Спомням си жени с великолепни коси, които помня от детството си, и си мисля: как успяха без десетки шампоани, балсами, серуми и други неща? И те наистина имаха великолепна коса, с красив здрав блясък.

Днес ще ви разкажа за метода, който използваха нашите баби и този метод вероятно е познат на мнозина. Но някой вероятно го е забравил, а други са просто мързеливи. Ниската цена и наистина невероятният ефект обаче си заслужават прекараните няколко минути.

Името на процедурата е подкисляване на косата

Подкисляването на косата е термин, който звучи доста загадъчно. На пръв поглед изглежда, че това се дължи на сложен химичен процес или професионален фризьор, въпреки че всъщност няма нищо общо с тях.

Подкисляването на косата е основно за понижаване на рН на скалпа и косата, така че да има кисела среда. Това е много важна процедура за грижа, благодарение на която косата става лъскава и гладка, а също така престава да се наелектризира, тъй като люспите на кутикулата се затварят, а самата коса се изглажда.

Необходим е за възстановяване на естественото pH на повърхността на косата и скалпа.

Най-лесният, бърз и удобен начин за подкиселяване е да използвате ябълков оцет. Накратко, шампоанът е алкален, оцетът е киселина.

Какъв ефект може да се получи:

косата става гладка;
появява се много красив блясък;
оставя скованост и сухота;
удължава се периода, през който косата изглежда свежа;
люспите на косъма се „затварят“ и задържат по-дълго влагата и хранителните вещества.

Как да направите подкисляване:

Правя разтвор от литър вода и две с.л. ябълков оцет 6%. Тази пропорция е страхотна за моята коса. Ако никога не сте опитвали такова изплакване, започнете с 1 супена лъжица оцет на литър вода.

Изплакнете косата си, след като приключите с нормалното измиване на косата. Не е необходимо допълнително изплакване.

Моля, имайте предвид, че е подходящ ябълковият оцет, а не който и да е друг.

Ябълковият оцет значително подобрява полезните свойства на козметиката, а именно шампоани и балсами. Продуктът е богат на различни хранителни вещества.

Ефектът се забелязва от първото нанасяне, особено блясъка. Не може да се сравни с блясъка от силикон без измиване, който до вечерта превръща косата в ледени висулки и извлича влагата от тях.

Такива изплаквания са алтернатива на добър балсам, косата след тази процедура става мека и добре поддържана.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?