Ники Василковски: Почти 20 градуса идват още тази седмица

Ники Василковски: Почти 20 градуса идват още тази седмица

Синоптикът на „Нова телевизия“. Ники Василковски се включи на живо от град Троян, от където даде своята двуседмична прогноза за времето.

„Днес очакваме температури от 0 до 5 градуса. Облачността, която я има около планинските масиви, постепенно ще се разкъсва. Очакваме доста слънчеви часове следобед. Ще има вятър в Дунавската равнина и в Източна България“, започна той.

„Очакват се температурни аномалии. С преминаването на този мощен средиземноморски циклон, който метеоролозите нарекоха Бетина, падна доста сняг у нас. Ноемврийски сняг, от който хората някъде се зарадваха, а някъде имаха много сериозни проблеми. Преди години на това му викахме нормална бяла, хубава зима, сега му казваме бедствие. Такива шеги се разнасят из фейсбук пространството.

Казвам това без да подценявам по никакъв начин трагедията, която преживяха доста хора по пътищата, вкъщи, без ток. Най-много снежна покривка имаше във Враца – около 50 сантиметра“, каза Василковски.

„Оттук насетне – днес може би е кулминацията на настоящото захлаждане. Тази сутрин температурата падна под нулата. Ще започне едно затопляне, което ще усетим по-осезаемо в края на тази седмица, когато в Бургаско, Ямболско и Сандански се очакват температури от 15 до 18-19 градуса. Може би нетипично за този сезон.

Преди това обаче ще имаме една валежна обстановка, която ще се случи вторник и сряда. Тя ще е повече от дъжд. Във вторник преди обяд ще се заоблачи първо в Западна, а после и в Източна България. Прогнозите чертаят повече валежи да паднат в Южна и Източна България. Те ще бъдат временно интензивни. В някои планински райони ще има и снеговалеж.

В края на седмицата ще има затопляне – в петък, събота. Ще посрещнем декември с високи температури. Но преди Никулден ще премине още един средиземноморски циклон, който засега от днешна дата погледнато ще е с повече сняг в западната половина на страната“, прогнозира синоптикът.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Ники Василковски: Почти 20 градуса идват още тази седмица"

Какво мислите?