Home » БЪЛГАРИЯ » Николай Банев пише от ареста: Завръщам се
Николай Банев пише от ареста

Николай Банев пише от ареста: Завръщам се

Интервюта в съдебна зала са давани нееднократно и досега не е било проблем това да се случи. 

От друга страна пък позволиха на Николай Банев да се види децата си. Той винаги е открит да говори и за приватизацията, и за делото си. Това заяви пред Би Ти Ви адвокатът на Николай Банев – Христо Ботев, научи ko4.

По делото няма нито един документ, който да свидетелства за злоупотреба, закононарушение или ощетяване на държавния бюджет, имащ връзка с някого от тримата членове на семейната организирана престъпна дейност (в нея влизат той, Евгения Банева и майка му Мария б.р.), коментира самият Николай Банев в писмен отговор на въпроси, пратени до него в затвора от телевизията.

Николай Банев пише от ареста

Адв. Христо Ботев

По делото има много хартия и нищо конкретно. В момента в съда са едни данъчни престъпления и организирана престъпна група, уточни адвокатът. Аз съм „за“ всякакво разследване, каза още той.

„Империята Баневи се завръща“ – такава заявка даде от ареста бизнесменът Николай Банев, обвинен за организирана престъпна група заедно със съпругата си и с майка си.

„Българската приватизация беше неизбежен процес… Главният прокурор и ДАНС имат скромен капацитет да извършат такъв, наречен „цялостен“ преглед на толкова многолик и специфичен за различните отрасли на икономиката процес“, пише от затвора Банев.

„Лично за мен… сериозен и задълбочен анализ на договорните неизпълнения и на отговорните държавни и местни институции в следприватизационния договорен период, ще бъде едно удовлетворение и изчистване на опетненото ми име. Но реализацията на тази потенциална възможност приемам с недоверие и повече от скептично. Може би в момента се цели повторна приватизация да се извърши. С промени в законодателството“, допълва той.

лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?