Home » ЗА ДАМИТЕ » Нова мода в Тик Ток: Момичета се обезобразяват в опит да си сложат лунички като Меган Маркъл
Нова мода в Тик Ток: Момичета се обезобразяват в опит да си сложат лунички като Меган Маркъл

Нова мода в Тик Ток: Момичета се обезобразяват в опит да си сложат лунички като Меган Маркъл

Експерти издадоха предупреждения, след като нова мода за красота в TiKTok, остави млади жени обезобразени. Новата тенденция е вдъхновена от естествените лунички на Меган Маркъл.

В социалните мрежи бяха публикувани няколко видеоклипа на момичета, които инжектират къна или черно мастило в лицата си в опит да подражават на херцогинята на Съсекс.

Няколко от опитите на младите жени приключиха с нужда от медицинска помощ, тъй като предизвикаха алергични реакции. Някои дори са заплашени от постоянни белези по лицата си. Използвайки игли, които може да не са стерилизирани, те рискуват да се заразят с ХИВ, пише „Мирър“.

Лора Кей, гримьорка в Лондон съветва: „Не бих посъветвал да си правите татуировка на лунички. Хората, които правят татуировки у дома без лиценз могат да ви навредят и дори не е законно. Могат да ви заразят с хепатит или ХИВ.“

Премахването на „луничките“ може да струва на хората стотици паунда.

Специалистът по гримиране Сиан Делар добави, че повечето от тези, които нанасят фалшиви лунички, са на възраст от 18 до 25 години.

„Преди хората се опитваха да скрият луничките си, но сега ги искат и именно Меган Маркъл предизвика това желание“.


По-рано този месец една жена временно беше ослепена с едното си око от татуирането на „луничките“ по лицето си.

Бивша звезда на Big Brother Австралия – Тили Уитфелд се опитала да си направи изкуствени лунички с акупунктурно лечение у дома, използвайки кафяво мастило за татуиране, което купила от eBay.

Тя обаче останала с тежки изгаряния заради мастилото, съдържащо високи нива на олово. Оттогава инфлуенсърката е похарчила повече от 8500 паунда, за да намери решение, но все още остава с постоянни белези по бузите си, защото кожата й е инфектирана.

Показвайки на своите 127 000 последователи в TikTok резултатите от лазерното й отстраняване на татусите Уитфелд казва: „Навсякъде има кървави мехури и на места е натъртено. Не си татуирайте лицето, не правете нищо на лицето си.“

По-късно Тили актуализира публикацията си, обяснявайки, че има белези дълбоко под повърхността на кожата си и тъмна пигментация. Тя поясни за тези, които смятат, че това е просто обрив, че е всичко друго, но не.

 

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?