Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Нова уволнена медсестра заради протестите: Отстранената дама е работила в частна болница в Карлово
Нова уволнена медсестра заради протестите

Нова уволнена медсестра заради протестите: Отстранената дама е работила в частна болница в Карлово

Уволниха втора медсестра заради националния протест на здравните работници, съобщиха нейни колежки, научи КОЧ.

Отстранената дама е работила в частна болница в Карлово. Името й няма да споменем, за да няма неприятности с досегашния си работодател.

„Шефът й я извика и й каза, че ако иска да протестира, трябва да го прави наум. Тя обаче предпочете да бъде уволнена, отколкото да работи при нечовешки условия на труд”, споделят нейни колежки.

В положението на медицинската сестра от Карлово са десетки здравни работници. Преди да отидат на жълтите павета да протестират, те са били предупреждавани да не го правят, иначе ги чака уволнение.

Първа си тръгна от работното място медсестрата от бившата болница „Токуда” Мая Илиева. Тя бе уволнена на 3 август (събота) по време на нейно дежурство. Мотивът за изгонването й е, че нарушава вътрешния ред.

Въпреки чистката на неудобните здравни работници в лечебните заведения бунтът на белите престилки продължава. Вече 2 седмици те са пред пред Народното събрание и Министерство на здравеопазването. Техните искания са за по-добри условия на труд, адекватно месечно заплащане, както и да не работят в търговски дружества.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?