Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Ново 20! Вече можем да си вземем баба под наем от интернет
Ново 20! Вече можем да си вземем баба под наем от интернет

Ново 20! Вече можем да си вземем баба под наем от интернет

Баби ще бъдат вземани под наем, за да гледат деца, научи Ко4!

Това става възможно с пускането на онлайн платформа, в която възрастни хора ще си предлагат услугите на млади семейства. Идеята идва от факта, че много родители нямат близки в градовете, в които живеят, а в същото време имат нужда от подкрепа за грижите за малчуганите.

„Ако имате майка, баба, позната, съседка (важи и за дядовци, разбира се), които биха желали да гледат дечица в свободното си време, да сготвят домашна храна вместо някоя работеща по цял ден майка или отглеждат домашни истински плодове и зеленчуци и биха продали, плетат, шият или правят каквито се сещате хендмейд неща, пишете ми!“, призовават инициаторите на любопитната и интересна идея.

Предложенията се приемат на мейл rent-a-baba@abv.bg. Там е нужно да изпратите име, населено място (където вашата баба би могла да предлага своята услуга), кратко описание на това какво предлага вашата баба и сумата, която би била адекватна като възнаграждение според нея. Услугата по кандидатстването е напълно безплатна.

баба под наемВъзрастните жени могат да се включат в три различна категории.

Първата е „Баба ще ги гледа“ – за онези дами, които с радост биха прочели приказка, биха играли „Не се сърди човече“ и биха извели на разходка детето, вместо да си седят на телефона. Втората е „Баба ще ви сготви“ – за жените в златната есен, които биха могли да дойдат в дома на заетите домакини и да сготвят или напазаруват и сготвят в собствения си дом, а после само да минете и да вземете храната срещу заплащане.

„Баба ще изпрати“ е, ако имате познати или близки, които си имат градинка на село и биха желали да продават част от продукцията си на онези майки, които търсят натурална храна за дечицата. Разбира се, в тази категория ще приемаме всякакви ръчно изработени от златните ръце на баба неща“, казват още инициаторите.

И добавят:

„Използването на баба под наем вместо някоя млада мацка детегледачка има поне 500 ползи, но основната от тях е, че мъжът ви почти сигурно няма да избяга с нея. Това в кръга на шегата, разбира се“.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?