Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Областният на Пловдив след ромското меле в Куклен: Законите важат за всички
Областният на Пловдив след ромското меле

Областният на Пловдив след ромското меле в Куклен: Законите важат за всички

В България има закони и те важат за всички – няма българи, няма турци, няма цигани, няма арменци, за които да се прави изключение. Така областният управител на Пловдив Здравко Димитров коментира инцидента от вчера в Куклен, където пияни цигани нахлуха в къща, а след това потрошиха и патрулка, научи КОЧ.

Димитров отбеляза, че в Пловдив и областта има достатъчно работни места, особено за хора без висше и средно образование и препоръча на ромите вместо да се оплакват, че нямат доходи и да нарушават законите, да се хващат на работа.

„Някои са свикнали да разчитат на социални помощи, а в същото време отказват да работят и децата им не ходят на училище. Това не бива да продължава“, подчерта Димитров, цитиран от „Марица“.

Областният управител напомни, че кметовете на общините и районите имат задължение да контролират незаконното строителство в махалите.

„Проблемът е много стар и всички ние – и опозицията, и управляващите – сме виновни, че още навремето се допусна незаконно застрояване в етническите квартали. Не трябва да си заравяме главите в пясъка, а да държим за спазването на законите от всички граждани“, допълни Здравко Димитров.

ПИК

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?