Home » БЪЛГАРИЯ » Олигарсите Баневи живеят като царе и в затвора! Всеки ден си поръчват баровска храна за над 100 лв!
Олигарсите Баневи живеят като царе и в затвора

Олигарсите Баневи живеят като царе и в затвора! Всеки ден си поръчват баровска храна за над 100 лв!

Олигархът Николай Банев и жена му Евгения преживяват като ВИП арестанти в столичния следствен арест напук на оплакванията си, че нямат пари и са закъсали финансово, дочу Ко4.

Двамата се гнусяли да ядат от общата храна, доставяна на задържаните зад решетките и хапват само отбрани ястия. Баневи ежедневно си поръчвали луксозни ястия от столични ресторанти и пръскали над 100 лв., за да се хранят.

„По телевизията се оплакват, че нямали пари и децата им едва ли не бедствали във Франция, а всъщност пръскат луди пари и дори в ареста искат да живеят като избрани ВИП персони„, разкриват екс арестанти, шашнати от нахалството на двамата олигарси. По думите им, те не спирали да тормозят с прищевки надзирателите и да се оплакват от условията в ареста, досущ като екс кметицата на „Младост“ – Десислава Иванчева, преди да бъде пусната под домашен арест.

Вижте и това: Евгения Банева: Ще ни ограбят, докато сме в ареста!

Припомняме, че именно заради нея бе позволено задържаните да имат достъп до епилатор, сешоар и куп други подобни екстри.

„Прищевките им са без предел и сложиха контакти, за да могат да ползват козметични уреди“, разкриват още източниците ни, които са били в ареста по същото време. След Иванчева от въпросните блага се възползвали и Баневи, които освен на храната си държели много и на външния си вид.

„По-капризна е Евгения, която яде само ресторантска храна и гледа да е диетична. Даже морски дарове си поръчва. Мъжът й често кара и на дюнери, които явно са му любими, но пак има претенции откъде да са купени и хората им всеки ден им носят яденето“, разкриват още бивши арестанти.

Пред медиите Евгения Банева призна, че арестът се отразява зле на психическото й състояние и настоя да бъде пусната на свобода. Апелативният специализиран съд обаче окончателно я остави в ареста, както стана дни по-рано и с мъжа й. Дори новата им адвокатка Татяна Дончева не можа да извади достатъчно аргументи, за да убеди съда, че на свобода няма да се укрият, да повлияят на свидетели или да извършат друго престъпление.

Припомняме, че Баневи бяха екстрадирани у нас от Франция след европейска заповед за ареста им, тъй като не пожелаха да се върнат сами и да застанат пред правосъдието.

Източник: ПИК

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?