Home » KO4 STORY » Оперната гордост на България – Соня Йончева се изповяда: Нямахме пари за хляб, учех на свещи заради режим на тока
Оперната гордост на България - Соня Йончева се изповяда: Нямахме пари за хляб учех на свещи заради режим на тока

Оперната гордост на България – Соня Йончева се изповяда: Нямахме пари за хляб, учех на свещи заради режим на тока

Силни думи в рубриката на Мон Дьо в „Събуди се“ каза оперната гордост на България Соня Йончева.

Пред Нова Телевизия тя разказа за себе си като за обикновен човек със своите върхове и слабости. Певицата с 50 роли в операта е израснала в скромен дом:

„Мечтите ми се простираха дотам да мога някой ден да купя няколко килограма цитрусови плодове на родителите си“ – казва Соня. Портокалите и мандарините тогава са разкош за семейството.

Нещо повече – в  началото на 90-те родителите й остават без пари за хляб и кисело мляко. На този фон, за Соня се купуват партитури, пиана и се наемат учители за етюди, като уроците често се провеждат на свещи заради режим на тока.

В такива моменти бъдещата певица е гневна на майка си – защо се харчат пари за такива неща след като семейството почти няма с какво да се храни?! По-късно Соня разбира каква саможертва са направили близките й.

На въпрос дали прилича на Мария Калас, Соня Йончева отговаря положително. И двете са еднакво уязвими.

Оперната дива добавя, че всички хора на изкуството са лесно раними. Най-трудните й роли са били в „Мадам Бътерфлай“ и „Медея“ – 50-тата й поред роля.

Откъм „жълтата“ страна, Соня Йончева потвърждава слуха, че оперните изпълнителки не правят секс преди представление.

„Особено ако не съм виждала мъжа си два месеца! Физически няма как“ – усмихва се вярната съпруга. Нейният спътник в живота е диригент и двамата се виждат рядко.

Източник: България днес

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?