Home » KO4 STORY » Осиновеното българче на легендата Кърт Енгъл пробива в кеча
Осиновеното българче на легендата Кърт Енгъл пробива в кеча

Осиновеното българче на легендата Кърт Енгъл пробива в кеча

Сирачето Йосиф от Сливен се дипломира в гимназията с отличие

Българското ромче на прочутия кечист Кърт Енгъл стана отличник в САЩ! Йосиф от Сливен, който вече се казва Джоузеф, се дипломира в една от елитните гимназии в Пенсилвания.

Българчето вече е на 19 години и напълно се е интегрирало в Америка, и в семейството на прочутия си баща. Йосиф/Джоузеф е роден в бедняшките квартали на Сливен и остава сирак, преди да бъде осиновен от световноизвестния кечист и олимпийски шампион по борба Енгъл, припомня Ко4.

Това стана след много перипетии и бюрократични пречки от различните институции, но всичко завърши с хепиенд. В началото кечистът наричаше ромчето „моя доведен син“, но вече Джоузеф е само „синко“.

Кечистът целува Джоузеф на дипломирането
Кечистът целува Джоузеф на дипломирането

Осиновеното от Кърт Енгъл ромче е пожарникар

Българското ромче на Кърт Енгъл стана на 18 г.

Българчето има разрешение от татко си да тренира кеч, след като на този етап е отметнал учението. Още преди време една от най-големите легенди в кеча предупреди, че ще помогне на Джоузеф в спорта, но училището трябва да е приоритет.

„Толкова се гордея със сина си Джоузеф, който завършва гимназия. Той имаше и невероятна година при старшата възраст в кеча“, казва щастливият татко, който е спечелил всички възможни титли в един от любимите спортове на американците. „Ще позволя на сина ми да се пробва като кечист, ако Джо първо се фокусира върху училището – постави условие преди време Енгъл. – По мое време нямаше да съм много съгласен да опита, но днес условията за кечистите са доста по-добри. Грижат се за тях.“

Българчето заедно с баща си и малката си сестра
Българчето заедно с баща си и малката си сестра

Джоузеф вече е възмъжал и е натрупал сериозна мускулна маса, която е задължителна в кеча.

Кариерата на неговия баща приключи преди четири години. В продължение на близо две десетилетия Енгъл се биеше в най-драматичните мачове. Заради тежкото натоварване от спорта и постоянните контузии той се пристрасти към обезболяващите и алкохола. За да спаси своя живот, кечистът влезе в клиника за лечение на зависимости и вече повече от десет години е въздържател. Сега Енгъл се радва на общо шест деца, едно от които е българчето от Сливен.

Преди време Енгъл и Джоузеф преживяха драматичен момент, след като момчето едва не се удави в езерото Ери, което е едно от най-големите в Северна Америка. Джоузеф бе спасен от непознат младеж, тъй като самият Кърт Енгъл не може да плува.

„Благодаря на Джейк Смит, че спаси сина ми Джоузеф на плажа днес. Ти си герой, момче!“, каза тогава легендата на кеча.

Източник: България днес

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?