Home » ЗА ДАМИТЕ » Отличен домашен тор, който ще удвои вашата реколта от домати. Ще раздавате на съседите
Отличен домашен тор който ще удвои вашата реколта от домати. Ще раздавате на съседите

Отличен домашен тор, който ще удвои вашата реколта от домати. Ще раздавате на съседите

Ако досега не сте имали голям успех в отглеждането на домати, не се отчайвайте. От Ko4 имаме рецепта за универсален тор, който ще ви осигури богата реколта и същевременно предпазва растенията от болести.

Можете също да използвате това средство за патладжани, чушки и краставици.

Разтворете 1-1,5 г борна киселина в чаша гореща вода. Добавете щипка калиев перманганат. Правилно приготвеният разтвор трябва да е с тъмнорозов цвят. Калиевият перманганат помага на растенията да се противопоставят на различни заболявания, а борната киселина стимулира растежа на зеленчуците.

Добавете чаша мляко. Благодарение на него разтворът се задържа по-дълго по листата на доматите. Необходими са ви и 60 капки йод, а последната съставка е 1 ч. л. карбамид, който укрепва листата и им придава интензивен цвят.

Смесете всички съставки и разредете с 10 литра вода. Най-добрият начин за нанасяне е със спрей бутилка директно върху листата. Тази процедура трябва да се извършва поне 3 пъти през сезона, но можете да пръскате веднъж на всеки 10 дни.

Напръскайте всички листа много добре. Торът е подходящ и за оранжерийни култури. Опитайте и ще видите промяната след 1 седмица. Цветовете ще бъдат по-големи, а листата – красиво зелени.

Използвайте този универсален тор за домати и се радвайте на богата реколта!

Източник: Букварче

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?