Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Отнема само 30 секунди, за да проверите дали животът ви виси на косъм – ето как
Отнема само 30 секунди за да проверите дали животът ви виси на косъм – ето как

Отнема само 30 секунди, за да проверите дали животът ви виси на косъм – ето как

Днешният живот е пълен с нездравословна храна, стрес и безпокойство. Всички бягаме нанякъде, не ни достига време и последното нещо, за което мислим, са редовните профилактични прегледи, които могат да спасят живота ни.

​Има един начин да проверите здравословното си състояние, който ще ви предложим, но това в никакъв случай не означава, че не трябва да отидете при семейния си лекар.

Можете да откриете първите симптоми на заболяване  още в дома си!

Има прост тест, който може да бъде индикация за съсиреци в кръвоносните съдове, състояние, което причинява инсулти и инфаркти и смърт!

Ето какво трябва да направите:

ледена вода тест

Напълнете купа със студена вода и поставете върховете на пръстите си вътре за около 30 секунди. След това ги разгледайте и определете цвета им!

В какъв цвят се оцветиха пръстите ви след 30 секундния тест и какво означава това:

Ако пръстите са побелели или посинели, това може да означава, че имате проблем с кръвообращението, тоест кръвоносните съдове се стесняват и не разпределят достатъчно кръв към пръстите, носа и ушите.

Известно е, че лошото кръвообращение обикновено е резултат от съсиреци в кръвоносните съдове, които са особено опасни, ако се движат през тялото.

Те могат да запушат артериите в сърцето или главата и да причинят инфаркт/инсулт.

Ако пръстите ви не променят цвета си, можете да сте спокойни, но това не означава, че трябва да пренебрегвате редовните медицински прегледи!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?