Home » БЪЛГАРИЯ » Отпуснати са над 2100 безлихвени кредити по Covid-схемата на ББР
безлихвени кредити по Covid-схемата

Отпуснати са над 2100 безлихвени кредити по Covid-схемата на ББР

Над 2100 безлихвени заеми са отпуснати по програмата на Българската банка за развитие, насочена към хората в неплатен отпуск или самоосигуряващи се, които изпитват затруднения заради кризата с Covid-19, съобщиха от финансовата институция, научи ko4.

В края на април четири търговски банки подписаха договор с Банката за развитие, а днес към тях се присъединяват още две.

От ББР коментират, че по-често хора в неплатен отпуск прибягват до безлихвените заеми, които могат да бъдат до 4500 лева.

Всяко лице, което отговаря на условията, ще има право на един кредит по Програмата до 4500 лв. За него ще може да кандидатства до 31.12.2020 година. Не се предвижда осигуряване на обезпечения като условие за отпускането на кредитите.

Заемите ще са със срок до 5 години, с минимум 6 и не повече от 24 месеца гратисен период. Лицата ще имат право на предсрочно погасяване на дълга без да се дължи такса/комисиона за това.

Програмата е разработена от Българска банка за развитие (ББР) и е с бюджет от 200 милиона лева. Тя е обезпечена със средствата от увеличението на капитала на ББР.

лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?