Home » KO4 STORY » Отчаян баща всеки ден носи сватбена рокля и червило. Причината ще разтопи сърцето ви
Отчаян баща всеки ден носи сватбена рокля и червило

Отчаян баща всеки ден носи сватбена рокля и червило. Причината ще разтопи сърцето ви

45-годишният дърводелец Гуо Ангуан всеки ден излиза на площада на китайския град Цзъйгун.

Мъжът привлича всеобщо внимание с това, че носи сватбена рокля и червило на устните си. Минувачите често му се смеят и се снимат с него без да знаят истинската причина защо го прави. Но когато научат причината, смехът им се заменя от сълзи…

Какво го кара всеки ден да излиза от дома си в този странен вид?

Преди пет години, когато дъщерята на Гуо Ангуан навършила 4 години, лекарите й поставили страшна диагноза – левкемия. момиче-левкемия След това Гуо похарчил всичките си спестявания, за да спаси живота на дъщеря си. Освен това, той взел като заем няколко десетки хиляди юани, за да плати лечението й в столицата на провинция Чанду. След осем изнурителни курса по химиотерапия при момичето настъпила ремисия.

Но после ракът се върнал. Понеже Гуо имал големи дългове, му оставало само да разчита на подаяния от непознати хора.

Но и те не били достатъчни. Когато дъщеричката му отново заболяла, той бил принуден да вземе решителни мерки. За да привлече вниманието към себе си, той започнал да се разхожда из площада на родния си град, облечен в бяла сватбена рокля с ярко червило на лицето. Със себе си бащата носи малък плакат, на който е написано, че „търси партньор“, който може да помогне да спаси дъщеря му и че той е готов да работи през целия си останал живот, за да изплати дълга си.

Макар избраният от Гуо начин да е много необичаен, той предизвикал голям интерес.

По този храбрият баща успял да събере за лечението на дъщеря си над 16 000 юана. Гуо обяснява, че докато има дори един шанс да спаси живота на дъщеря си, той ще направи всичко възможно и невъзможно.

„Моето достойнство повече няма никакво значение за мен. Докато има добри хора, които могат да помогнат да спася дъщеря си, аз съм готов да направя каквото трябва“ – казва той.

На Гуо за съжаление не му е провървяло като на други, затова се длъжни да подкрепим усилията му и да му пожелаем скорошно оздравяване на малката му дъщеря.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?