Home » ЗДРАВЕ » От Тибет: Трите най-силни рецепти за дълголетие
От Тибет: Трите най-силни рецепти за дълголетие
От Тибет: Трите най-силни рецепти за дълголетие

От Тибет: Трите най-силни рецепти за дълголетие

Хилядолетия наред тибетските монаси се опитвали да намерят прости и в същото време ефикасни рецепти за вечно здраве. Оказва се, че подобни еликсири на младостта съществуват в тайни писания на духовниците.

Много от природните лекарства съдържали повече от 100 съставки. Според правилата на своеобразната медицина на Тибет, лековитите растения били събирани в определени дни и часове от годината. Изчаквало се дори и правилното разположение на звездите. Изнамерили се обаче три рецепти, които действали безотказно, а се правели от два-три продукта. И то все неща, които присъстват във всяка кухня.

Рецептите са прости, прочистват бързо организма и не трябва да се прилагат твърде често. Ако страдате от някое заболяване, по-добре първо се консултирайте с лекар, тъй като отварите са силни.

Отвара за здраве

Смята се, че това била незаменимата рецепта, която давала дълголетие на десетки монаси. Тя поддържала сърцето в добра форма, а кръвоносните съдове – без плаки. Ако в последните десет години не сте живели в някой тибетски храм, по всяка вероятност в някои от вените или артериите ви има мастни натрупвания. Подобно изчистване намалява риска от сърдечни и мозъчни удари.

Необходими продукти:

  • 500 г лимони
  • 150 г чесън

Начин на приготвяне и прилагане:

Смиламе лимоните, заедно с корите. Добавяме и чесъна и отново смиламе цялата смес. Изсипваме готовия цяр в 1,5 л. вряща вода. Оставяме да се вари за 15 минути. Прехвърляме в стъклено шише и затваряме. Всеки ден се пие по 100 г от отварата. Според рецептата на монасите, терапията трябва да се провежда само 25 дни и да се почива 10. За профилактика се прави най-много два пъти годишно. Ако пък имате проблеми със сърцето, направете поне три серии с природното лекарство.

Чай

Простичък чай от пет златни съставки може бързо и лесно да ви освободи от стреса. Монасите са категорични и че той удължава живота.

Необходими продукти:

  • 10 г настърган джинджифил
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 4 с. л. мед
  • 2 щипки лют пипер
  • 2 щипки копър

Начин на приготвяне и прилагане:

Кипваме четири литра вода. Оставяме я да изстине. Вътре добавяме джинджифила и всички останали продукти. Готовият чай се пие по малко, по няколко пъти на ден. Най-добре е това да става преди хранене.

Еликсир на младостта

Ако сте си мислили, че еликсирът на младостта не съществува, грешите. Рецептата за него е проста и лесна и дори не е скъпа. Открита е от тибетските монаси преди повече от 1000 години.

Необходими продукти:

  • 5 глави чесън
  • сокът на 5 лимона
  • 500 г мед

Начин на приготвяне и прилагане:

Чесънът се нарязва на ситно или на ренде. Смесва се с меда и сока. Разбъркваме добре и оставяме в добре затворен буркан за поне десет дни. След това се взима само по една супена лъжица преди хранене, но поне три пъти за денонощие.

lakomnik.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?