Home » СВЯТ » Папагал спаси семейство от земетресението в Турция. Как го направи? / СНИМКИ /
Папагал спаси семейство от земетресението в Турция. Как го направи? / СНИМКИ /

Папагал спаси семейство от земетресението в Турция. Как го направи? / СНИМКИ /

Папагал спаси живота на семейство, попаднало под развалините в Турция. Само три месеца преди мощния трус от 7,8 по Рихтер, семейството, което живяло в района на епицентъра, си купува папагал. Кръщават го Мейвис.

Пернатото било страхотна компания, рядко пеело и за разлика от другите папагали, издавало по-малко звуци.

На 6 февруари – деня, преди трагедията да сполети Сирия и Турция, Мейвис започва да издава странни звуци още призори.

Това буди семейството, което се озадачило от странното поведение. Така, те вече били събудени и на крака, преди земетресението. Всички те, успешно успяват да напуснат сградата, в която живеят, пред тя да се срути.

17-годишният Мустафа Цимен каза пред държавната информационна агенция Anadolu: „Половин час преди земетресението издаде странен шум през нощта, когато светлината не светеше.

„Папагалът махаше с крила и подскачаше в клетката. Благодарение на птицата земетресението не ни хвана да спим,“ споделя 17-годишният Мустафа.

Птицата започнала да се възприема като талисман от жителите на временното жилище, където Мустафа и семейството му са приютени.

Момчето допълва, че и кучетата, които семейството е хранело извън дома си, също са започнали да издават странни звуци преди земетресението.

Превод: GlasNews.bg

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?