Home » ЗА ДАМИТЕ » Перфектната вечеря с картофки и шунка, всички я обожаваме вкъщи
Перфектната вечеря с картофки и шунка

Перфектната вечеря с картофки и шунка, всички я обожаваме вкъщи

Тази вечеря сме сигурни, че ще ви допадне, защото е съвкупност от двете най- любими съставки на всички- шунка и картофи.

Бързо се приготвя, лесничка е, а вкусът й става любим дори на децата. Фокачата е италианска торта, предшественик на пицата. Предлага се в различни форми и размери, с пълнеж и без – във всеки регион на Италия. Името му е получено от латинската дума “focacius”, която се превежда като “хляб, печен в пепел”. Италианците считат, че фокачата е един от най-старите видове пици, което показва произхода му от древни времена.

Сега от КОЧ ще Ви предложим една нейна разновидност пригодена по скоро за нашата кухня. Ястието е много питателно, пълнежът е нежен, сочен и се топи в устата. Focaccia може да замени обяда на работното място или закуска в училище, удобно е да го вземете със себе си за пикник или да сервирате на празнична маса. Приложения хиляди и по всяко време.

Съставки

Пшенично брашно 280 g
картофи 300 g
Суха мая 11 g
Яйце 1 брой
Зехтин 20 g
шунка 200 g
моцарела 100 g
сол 1 ч. л.

Подготовка

Сварете картофите в кипяща подсолена вода, направете на картофено пюре и добавете пресятото брашно.

бърза вечеря
Солта се прибавя към зехтина и маята. Замесете първо с вилица, след това с ръце, образувайки гладко тесто.

бърза вечеря
Разделете сместа на 2 части и направете два плоски блата с дебелина 1 см с точилка.

бърза вечеря
Върху лист за печене с пергамент поставете първия блат. Напълнете фокача с шунка и кашкавал и покрийте с втория блат, като внимателно запечатате ръбовете.

бърза вечеря
Изпратете  във фурната, която предварително сте загряли до 200 градуса за 25-30 минути, след това извадете и охладете преди сервиране.

бърза вечеря

Италианският пай с шунка и кашкавал ще бъде отлична алтернатива на пицата и лакомства за духовната компания. И ако нямате възможност да използвате фурната, тогава може да се приготви в тиган с помощта на тази проста рецепта.

Разбира се, фокачката е добра, когато е топла. Не забравяйте да опитате!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?