Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Петя Буюклиева: Ванга ми каза, че ще родя, „кат се запра“
Петя Буюклиева: Ванга ми каза че ще родя "кат се запра"

Петя Буюклиева: Ванга ми каза, че ще родя, „кат се запра“

„Ванга ми каза, че ще родя дете, кат се запра“, каза в студиото на голяма бг телевизия Петя Буюклиева. Певицата разказа за 10-годишните си терзания, че не успява да стане майка.

„Но така е, не могат да се носят две дини под една мишница“, обобщи тя.

„Ванга ми каза и да й изпея песен“, сподели още изпълнителката.

Поп звездата от 80-те, която нейният колега Орлин Павлов нарича „жена на всички времена“, върна лентата назад и към приятелството си с друга известна бг ясновидка – Вера Кочовска.

„Тя идваше на моите концерти, дори когато са далече от София. Отидох веднъж при нея с моя син, който беше само на няколко месеца тогава. Вера ми каза да й изпея песента за Ванга. После си сложи ръката на главата му, както го държах, и рече: „Голяма работа ще стане!“, сподели Буюклиева.

Гласовитката от Асеновград от дете изумява възрастните с изпълненията си.

„Качвах се на един стол, когато ни идваха гости, и трудно започвах, но още по-трудно свършвах“, спомня си певицата.

„Когато бях в четвърти клас, казах на децата от махалата, че някой ден ще спечеля „Златният Орфей“. Някакво мое си пророчество, което се сбъдна“, довери Петя Буюклиева и уточни, че певческият й дар е наследство от покойната й майка.

Тя не може да забрави как е изумила и преподавателите в оперния отдел на Консерваторията като студентка.

„Оказа се, че имам уникален глас, четири октави колоратурен сопран“, цитира преценките на специалистите певицата. На едно разпяване на бъдещи оперни певици в Консерваторията, Петя, която със свои колеги, студенти в естрадния отдел, слушали разпяванията, взела с лекота октавата.

„Я им цепни една височина!“, окуражил я Георги Христов. Тя обаче въпреки поканата да се посвети на оперното пеене, решила да „направи нещо за съвременната музика“.

През 1998 г. Буюклиева получава покана да остане в Америка. „Бях на 38 години, но синът ми беше в България. А и Кичка Бодурова ни беше поканила само за един ден. Не ми се искаше да ми удрят черен печат“, разкри изпълнителката на „Пролет“.

Източник: България днес

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?