Home » ЗА ДАМИТЕ » Пия по половин лъжичка сутрин и не мога да се нарадвам на себе си: кожата ми се изчисти, нямам газове, а кантарът лети надолу
Пия по половин лъжичка сутрин и не мога да се нарадвам на себе си: кожата ми се изчисти нямам газове а кантарът лети надолу

Пия по половин лъжичка сутрин и не мога да се нарадвам на себе си: кожата ми се изчисти, нямам газове, а кантарът лети надолу

Една от най-популярните подправки – куркумата – се оказва и твърде полезна за здравето!

Дължи се на специфичния коренов състав на това многогодишно тревисто растение. Именно корените на растението – като парченца или стрити на прах – съдържат веществото куркумин, есенциални мастни киселини, както и други полезни за здравето вещества.

Това определя нейните високоефективни противовъзпалителни, антиоксидантни и подмладяващи кожата свойства, чието задълбочено изследване главно на „Запад“ в последно време, доведоха да неимоверно разширение на познанията относно лечебния ефект на куркумата (има повече от 7000 научни публикации по въпроса!)

Като лечебно средство, куркуматата се използва като смелени на ситно корени на растението се добавят (обикновено 1 ч.л.) към предварително подгрята вода, след което сместа се разбърква старателно до нейното пълно хомогенизиране.

Пиейки редовно тази напитка, вие сте в състояние да се справите с артритните болки и подуването на ставите; може да преустановите диабет от втория тип, като обърнете в обратна посока биохимичните реакции в кръвта ви

Може да „преборите“ всякакви хронични възпаления по-ефикасно, отколкото с помощта на химически препарати; със сигурност ще подобрите храносмилането, тъй като куркумавата напитка стимулира за отделянето на жлъчен сок; ще запазите черният дроб от токсични увреждания, а вече „болните“ негови клетки ще възстановят напълно функцията си.

И не на последно място, ще се предпазите от когнитивни нарушения на главния мозък, водещи до слабоумие, алцхаймер и „старческо изкуфявате“.

Това е резултат от значителното снижаване на нивото на хормон, известен като „невроторфичен фактор на главния мозък“, научи ТРГ.

Е, при това положение, ако не се появят гадене и повръщане при консумирането на куркумавата напитка, то ще се справите с всички гореизброени заболявания. Изисква се само малко търпение и много вяра!

Източник: С кафето

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?