Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Победителката в „МастърШеф” Радка Булман: Нито съм ромка, нито съм нагла!
Победителкатав „МастърШеф” Радка Булман

Победителката в „МастърШеф” Радка Булман: Нито съм ромка, нито съм нагла!

България има своя нов мастършеф, видя ko4. Живеещата в Западна Европа Радка Булман спечели петото издание на хитовото кулинарно риалити на Би Ти Ви, а триумфът й донесе и тлъста сума – цели 100 хиляди лева.

След големия финал се срещнахме с шампионката и й зададохме ребром въпроса: „А сега накъде?“. Ще продължи ли да се подвизава като касиерка в Австрия или ще смени професията си и ще се посвети изцяло на готвенето?

– Радке, честито! Очаквахте ли да спечелите „МастърШеф”? Много ли ви костваше победата в кулинарното риалити?

– Благодаря за поздравленията. Не съм допускала, че аз ще спечеля, смятах, че ще стигна до топ 5 или топ 3 в предаването. Но, разбира се, мечтаех си за победата. Какво ми костваше тя ли? Постоянно пътувах между София и Австрия заради участието ми в „МастърШеф”. Умората буквално ме убиваше – това беше най-голямата трудност за мен. Всяка седмица летях със самолет или хващах автобус. Случвало се е да ходя и за един ден до Австрия.

– Какво ще направите с наградата от 100 000 лева, когато получите парите?

– Възнамерявам да си отворя ресторант във Варна или в Австрия. Ако е в морската ни столица, заведението ще се казва „Рачо реже риба”. Ако е в Австрия – „Варна”. Много искам да имам рибен ресторант. Може да се окаже, че наградата от 100 000 лева е моят билет да се върна отново в България

– Кой от другите участници ви беше най-сериозен конкурент?

– Не гледах на тях като на конкуренти, а като на хора, които са ми дошли на гости вкъщи и просто съм решила да им сготвя. Всичко си беше въпрос на късмет в предаването – ако ти изгори манджата, нямаш време да приготвиш друга. Конкуренцията ми беше единствено и само времето.

– Кой от журито най-много ви респектираше?

– И тримата. Правеха ме луда и щастлива. И сега им имам респекта. Шеф Михалчев винаги ме хващаше, когато сгафя нещо.

– От кого сте се учила да готвите?

– От майка ми – гледах я, когато готвеше. Налагало се е понякога да правя храна за брат ми и сестра ми. През годините съм приготвяла какво ли не. Съпругът ми много обича пиле с ориз и често го радвам с това.

– Съпругът ви австриец говори ли български? Съгласен ли е да дойдете да живеете за постоянно в България?

– Говори много добре езика. Самият той иска да живеем в България, но още не сме взели окончателното решение. Имаме малко бебе – дъщеря, за която се грижим само аз и мъжът ми. Големият ми син е на 18 години и вече се справя сам с живота. От март излезе на квартира. Работи и учи.

– Вие какво сте работила през живота си?

– В България съм живяла с малки доходи и доста неща не можех да си позволя. Получавах майчински 7 лева, а след това 15. Какво може два се купи с тези пари на едно дете?! Когато заминах за Австрия, в началото бях чистачка на 4 места. Мила съм дори тоалетни. Няма срамна работа.

– Обирана ли сте някога?

– Да. В село Векилски, област Шумен, ми разбиха магазина. Занимавах се с търговия тогава. Не намериха крадците. Хубавото беше, че имах застраховка и ми беше възстановена част от сумата, с която бях ощетена.

– В какви отношения сте с бащата на сина ви?

– В никакви, нямаме никакъв контакт от 14 години. Не ни помага, никога не съм получавала и искала издръжка от него.

– Как са близките ви?

– Родителите ми починаха. Сестра ми живее в Белгия. Брат ми – също, има строителна фирма. Сестра ми завърши там гимназия, след това икономика.

– Какво ще отговорите на злобарите, които твърдят в интернет, че сте нагла и нахална ромка? Имате ли изобщо ромски произход?

– (Смее се.) Аз ромка?! Боже! Нито съм ромка, нито съм нагла и гадна… Който е казал или написал това, просто си злобее. Не ме интересуват такива хора.

– Иска ли ви се да свалите някой и друг килограм?

– Да, разбира се, това е моята цел. Преди никога не съм била дебела, от 2015-а съм такава мощна (смее се). Намерението ми е да сваля 30 килограма, да си стана отново 60. В момента съм 90 и това определено не ми харесва.

Хотарена

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*