Новините на фокус
Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Повече насекоми няма да влизат в къщата – споделям начина на баба ми за справяне с комарите и мухите
Повече насекоми няма да влизат в къщата – споделям начина на баба ми за справяне с комарите и мухите

Повече насекоми няма да влизат в къщата – споделям начина на баба ми за справяне с комарите и мухите

Често най-малките същества могат да причинят големи проблеми. Сега говорим за насекоми. 

Със своето бръмчене и кацане могат да развалят всяка вечер и да ги лишат от сън за дълго време. В допълнение към досадните звуци, тези малки „паразити“ могат да хапят доста болезнено. В зависимост от чувствителността на кожата, такова „здравей“ от кръвопийци може да причини подуване и други алергични реакции. В същото време не трябва да забравяме огромното разнообразие от болести, които на пръв поглед се разпространяват от напълно безобидни комари.

От векове човечеството се бори с насекомите. Година след година се опитвате да намерите универсално лекарство, което ще ви помогне да се отървете от тази мания. В допълнение към баналните лепкави ленти, които карат слабите сърца и чувствителните хора да потръпват с външния си вид, има много фумигатори с плочи, ароматни спирали и други миризливи продукти. Малко вероятно е да успеем да ги наречем абсолютно безобидни.

Лично аз предпочитам естествените средства. Само те ще помогнат да се отървете от досадните комари и мухи и няма да навредят на околната среда.

Баба ми на село имаше здравец на всички первази. Освен красивия външен вид, той излъчваше и приятен аромат. Много го харесах, но насекомите явно не бяха по вкуса им. Те заобиколиха, или по-скоро прелетяха около къщата на бабата. И такова народно лекарство украсяваше всеки дом.

Наскоро открих етеричното масло от това растение в една аптека и веднага реших да го пробвам. Разпознаваемият аромат веднага ми напомни за детството и помогна за ефективното разпръскване на неочаквани гости. Твърди се, че ментата има същото свойство. Събирам го на букети и го суша цяло лято. Но можете да закупите и концентрирано масло в аптеката. И тогава просто трябва да добавите вода.

Предпочитам да правя водни разтвори и да ги наливам в бутилка със спрей. Моят побира около 2 чаши вода. Към тази норма добавям 15 капки масло от здравец и 5 капки мента (помага за подобряване на характерния аромат). Просто пръскам този продукт в цялата къща, като обръщам специално внимание на пространството близо до прозореца, откъдето вражеските инфилтратори влизат в апартамента ми.

Тъканите са много абсорбиращи и задържат миризми дълго време. Обработените по този начин завеси и тюл ще се превърнат в надеждна бариера за насекомите.

Между другото, в жегата този метод помага за насищане на въздуха с необходимата влага. И, разбира се, ще изпълне къщата с приятни аромати от детството.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?