Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » ПОКЛОН! Напусна ни майка Мария – наследницата на големият Петър Димков
ПОКЛОН! Напусна ни майка Мария - наследницата на големият Петър Димков

ПОКЛОН! Напусна ни майка Мария – наследницата на големият Петър Димков

Отиде си голямата народна лечителка Мария Дафова от Пловдив, която мнозина наричаха майка Мария. Тихо и скромно, без фанфари и речи, така, както и живя.

Приживе Дафова, сочена за наследничка на великия Петър Димков, имаше уникалната дарба да диагностицира чрез радиестезия болните органи в човешкото тяло и бе като истински скенер. Владееше безупречно енергийните въздействия, мануалната и билковата терапия и помагаше на много клетници да избегнат фатален изход. Дафова премахваше тежки мигрени, нощни напикавания, отказваше от алкохолизъм и наркомании. Само с едно махало и с билките, които стриктно бе записала от семейството на Петър Димков, Дафова вършеше чудеса за хората. И дума не отронваше никога за пари.

„И Петър Димков така лекуваше – постоянно хора при него идваха, при мен също и никога не взимам и стотинка. Който каквото даде, това е. Колкото и да е странно, никога не оставам гладна или жадна“, казваше приживе майка Мария.

Лечителката придобива дарбата си да лекува след тежка катастрофа, когато е на 50 години, и повече от три десетилетия до самата си смърт облекчава страданията на хората.

Мария Дафова беше обичана от всички в Пловдив
Мария Дафова беше обичана от всички в Пловдив

Дафова предпочиташе постните храни и ако готвеше нещо с месо, то бе за гостите й и за няколкото котки, които гледаше.

За разлика от други лечители тя бе изследвана от БАН и за способностите си имаше сертификат за биоенерготерапевт и за праналечение.

„Работила съм дълги години като медицинска сестра в Пловдив, преди да се пенсионирам. Но винаги помагах на хората само с билки, както и с радиестезия. Ей го това махало, с него съм си приятел и по цял ден помагам на хората, това е моето призвание“, казваше в последното си интервю за вестника Дафова.

Малко преди разговора ни майка Мария излекува осемгодишно дете със забавени функции на мозъка и постоянно адско главоболие, за което ни разказа благодарната родителка на малчугана.

„Така е, детенцето го тъпчеха непрекъснато с лекарства, защото от болките направо виеше. Без една шепа хапчета не можеше да заспи вечер. И аз застанах на около десетина метра от него и с цялата си възможна сила насочих енергията си към главата му. Само след две или три минути то спря да пищи, след още десет минути се успокои и заспа в ръцете на майка си. Цялата нощ беше спало като къпано. Трябва да кажа, че винаги съм в някакъв шок от това, което правя, защото не мисля, че се дължи на мен, а на свръхсили – на Господ. Начинът, по който помагам на хората, е и благодарение на Петър Димков. Двамата сме си говорили много за билките, той ми е давал съвети, защото усещаше енергията ми“, казваше приживе Дафова.

Петър Димков
Петър Димков

Майка Мария е лекувала и генетично обременени деца или болни от страхова невроза с точкова терапия, научена от Димков.

„Затварям прешлените на гръбнака им, откъдето идва проблемът. След сеансите карам хората да си слагат на кръста превръзка. Прави се яка от разбит белтък на яйце, настърган домашен сапун и медицинска дъвка на гранули. Този компрес се залепва добре на кръста и остава, докато не падне сам“, обяснява лечителката.

Тя се справяше перфектно и с нощните напикавания.

„Имах един 18-годишен пациент, който се казваше Илко. Страшно красиво момче, като картинка. Около него винаги се въртяха тумба момичета, но той не смееше да се захване с нито едно от тях, защото се напикаваше. Направих му само пет сеанса и Илко забрави за неудобството и срама да се събудиш мокър. И по-големи хора съм имала за пациенти. Една 32-годишна жена, която беше изоставена от съпруга си за това, че се напикава. Проблемът възникнал, след като крадец я нападнал в една тъмна уличка и отмъкнал чантата и златното й синджирче от врата. Още същата нощ се напикала, но не казвала на никого за срама си. Дойде при мен и след три сеанса проблемите й свършиха.

Хиляди хора съм освободила завинаги от тази нетърпима болка. Къде ли не съм правила сеанси: в автобуси, във влакове, навсякъде. Помага ми и това, че по време на катастрофата получих ясновидска способност. Една дама преди време дойде при мене да се оплаква, че имала проблеми с пикочния мехур и не знаела какво да прави. Погледнах я, сложих ръцете си на корема й и казах: „Ти нямаш проблеми с пикочния мехур, бедата ти иде от камък в бъбрека“. Казах й какви билки да пие и тя се оправи. После все идваше да ми благодари за това, че я спасих от операция“, казваше приживе Мария Дафова.

Освен с рецептите от Петър Димков лечителката използва и молитви, научени от баба й Ана. „Често ги използвам, когато имам пред себе си хора в начална фаза на алкохолизъм. Докато казвам молитвата, правя ритуал с чакрък и мога да откажа всекиго от вредните му навици, но трябва да е в начална фаза“, споделяше майка Мария.

Мехлем за вечна младост

Дълги години Мария Дафовска даваше и на жените мехлем, който да ги държи вечно млади, пак по идея на Петър Димков. Ето го и него:

50 г чист зехтин, 18 г какаово масло, 18 г китова мас, 8 г чист пчелен восък, 1 с.л. домашна мас, 10 г розова вода, 20 г глицерин. Слагаме всичко това в съд и държим на котлона на водна баня, докато се стопи сместа. След това се сваля от огъня и с дървена лопатка се бърка. Към крема се добавя по 1 ампула витамини: А, Е и D и 2 капки тинктура бензое. Слагаме готовия крем в хладилника.

Източник: България днес

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?