Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Поклон! На 82-години ни напусна легендата на БНТ – Ласка Минчева
Поклон! На 82-години ни напусна легендата на БНТ - Ласка Минчева

Поклон! На 82-години ни напусна легендата на БНТ – Ласка Минчева

На 82-годишна възраст почина една от легендите на Българската национална телевизия – режисьорката Ласка Минчева.

Под нейна режисура са създадени десетки емблематични предавания на БНТ, сред които „Мелодия на годината“, „Златният Орфей“, „Ален мак“, „С бъклица и дрян“, както и голяма част от новогодишните програми. Ласка Минчева е учител на няколко поколения телевизионери.

Тъжната новина съобщиха в социалната мрежа фейсбук първо нейни близки и ученици. Невероятен човек и професионалист – така я описват всички нейни колеги, изказали съболезнованията си в мрежата.

Ласка бе дясна ръка на големия Хачо Бояджиев – двамата бяха невероятен творчески тандем. Тя започва работа с него, когато е само на 24 години и още следва тонрежисура в Букурещ, а Хачо Бояджиев току-що се е завърнал в родината от Канада. Харесва я как работи и се оказва щастливата й звезда.

Учи я на максимализъм в професията. И макар че двамата са два остри камъка, се оказва, че заедно създават най-добрите забавни програми от времето на соца.

От години Ласка Минчена беше тежко болна и на легло. След като от рак си отиде дъщеря й Вихра Смилова, за нея се грижеше основно племенникът й.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?