Политиците да не се мислят за пратеници на Господ! Късно е да молиш народа за прошка

Politicite da ne se mislqt za pratenici ot Gospod

В дните след последните избори България се задъхва от падения, провали, раздели, лъжи, неоснователни хвалби. Ежедневно ставаме свидетели на непрестанната борба на посредствеността срещу всички, които я превъзхождат.

Пагубно тези посредственици бързо излязоха от рамките на разсъдъка, мислейки се за гении или за пратеници на Господ. Започна се невиждано трупане на пари и имоти, но се забрави важната подробност, че това, което присвояват, притежават, също ги притежава. По този порочен път всички губеха най-ценните човешки качества – морал и достойнство!

Много бяха начините и пътищата за забогатяване, но винаги ставаше ясно, че са нечестни. Разкошният живот, наслажденията се вихреха, но това бе за сметка на човешките сълзи и неволи. И след всичко това, след последните избори множеството калинки на падишаха бяха включени в проектокабинета – стари муцуни, опротивели до болка на хиляди българи. В това неприето правителство се подредиха онези, срещу които България изригна през 2020 г., а днес са заели първите редове на парламента.

След изнесеното, видяното, чутото, творено през последните 15 години, да се изтъпаниш и да заговориш за прошка, е твърде късно и нагло. На подобни народът казва: „Късно е либе за китка“, „Мандалото лопна“. 15 години пеят фалшиво, доказвайки, че не всеки, който иска да властва и да дава тон, пее вярно.

От парламентарната трибуна тези хора говорят за „Грижа и желание за социална справедливост“. Те желание нямат никакво, а да не говорим, че от 15 години забравиха що е това социална справедливост. Къде е тази справедливост? Може би в разликата между моята пенсия за 40 години стаж – 163 пъти по-ниска от тази на някои велможи, получаващи и пенсия, и тлъста депутатска заплата, и какво ли не още?

Друг твърди: „Ние знаем как да намалим този максимален процент на корупцията“. Че като знаете, защо не го направихте през тези 12 години? Ама как да го направите и как да унищожите нещо, което създадохте, отгледахте и така ревниво пазите? Затова точно тези нямат моралното право да говорят за честност и почтеност.

Не било страшно да се ходи на избори. Че колко му е да се дават по 150 млн. на избор? 6 поредни избора за 3 години и 2 месеца са падение и грешна народна пара. Но ние като мислещи хора разсъждаваме и питаме: С тези пари колко детски съвременни болници, колко здравни кабинета в глухата провинция можеха да се направят и колко от подаянията, наречени пенсия, можеха да достигнат тези на европейските държави?

Освен това би се върнала възможността да живеем по-добре, по-достойно, финансово обезпечени и с възможност да се докосваме до култура и изкуство.

Но вие сте от друга порода, от друго тесто – от най-алчните. Липсата на адекватност, визия и най-вече на загриженост се вижда вече в облика на всеки голям български град. Защо обикаляте света, като не виждате в него създадените красоти и прекрасни условия за живот и развитие на хората?

Ех, една земя ще е над нас отгоре ни, но важно е дордето сме над нея! Забравяме, еднакво смъртни всички сме. Еднакво смъртни, но еднакво живи! Един-единствен депутат призна: „Всички в залата сме грешни и всички вкупом съгрешили“. Е, рано или късно наглите, популистите губят!

Една прекрасна държава днес е превърната „В обрулен лист, който се развява от геополитическите ветрове!“.

В. Димитрова

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Политиците да не се мислят за пратеници на Господ! Късно е да молиш народа за прошка"

Какво мислите?