Новините на фокус
Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Помните ли Гълъбин Боевски? Съдбата отново го застигна!
Помните ли Гълъбин Боевски? Съдбата отново го застигна!

Помните ли Гълъбин Боевски? Съдбата отново го застигна!

През октомври 2011 г. Гълъбин Боевски бе спипан на летището в Сау Пауло с 9 кг. бело, малко преди да се качи на самолета за Мадрид напът за София. Наркодилърът бил заедно с дъщеря си Сара.

Тогава бразилският съд го осъди на 9 г. и 4 м. затвор, като само две години по-късно – през октомври 2013 г., Боевски се завърна мистериозно у нас.

Компрометиран в очите на обществото, спортистът реши да намери нов житейски пристан и се премести заедно със семейството си в Лисабон. По-късно се появиха и ласкави писания по негов адрес, как е започнал сериозен бизнес в Португалия, купил си е къща и е загърбил позорното минало.

Да, ама не! През 2021 г. той е заловен от португалската полиция с огромно количество кокаин, осъден е и вече излежава присъдата си зад решетките. Влязъл е преди няколко месеца, но така и не става ясно колко време ще лежи този път щангистът.

Негов приятел от спортните среди се ядосва за провала, който Боевски сам си е причинил и припомня, че имаше голям шанс да стане министър на спорта, ако не бе стрелбата, която сина му сътвори в училище. Припомняме, че през 2008 г. Пол Боевски се простреля с газов пистолет в главата. Тази изцепка на хранимайкото сложи край на политическите амбиции на баща му.

Най-любопитен обаче е фактът, че през октомври 2013 г. Боевски кацна на летище София без полицейска охрана, след което необезпокояван от никого си взе такси и се прибра у дома. И това далеч не е първият такъв случай.

Миряна е българка, която от десетилетие живее и работи в Бразилия. От 2005 г. пък работи като преводач-интерпретатор във федералния съд. Фактът, че й е поверен преводът на дела на българи и французи, а от назначаването й на поста до момента няма нито едно българско дело, е достатъчно красноречив.

Всички като Гълъбин Боевски, прибрали се у дома и решили да си извадят свидетелство за съдимост, ще излязат чисти като детска сълза и в него ще бъде вписано „неосъждан“. А причината за това е липса на двустранно споразумение за помощ между България и Бразилия. На практика това означава, че в очите на българските власти Боевски е неосъждан и няма основание за задържането му.

Българи, живеещи в Бразилия отбелязват, че София официално е абдикирала и от двете си задължения, тъй като нито осигурява юридическа грижа за арестуваните там българи и семействата им, нито пък полага грижа да опази страната ни от опасността осъждани индивиди да се разхождат на свобода.

Според информацията, поместена на сайта на МВнР, българското посолство в столицата на Бразилия се състои от трима души – посланик, консул и секретарка, отговарящи за още 6 държави в региона, сред които 40-милионна Колумбия, 30-милионна Венецуела и 30-милионно Перу.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?