Home » KO4 STORY » Помните ли Рихард от „Комисар Рекс“? Вижте как изглежда днес:
Помните ли Рихард от "Комисар Рекс"? Вижте как изглежда днес:

Помните ли Рихард от „Комисар Рекс“? Вижте как изглежда днес:

През 1994 г. се състоя премиерата на първия сезон на австро-германския филм „Комисар Рекс:“, който спечели сърцата на зрителите не само у дома, но и в много страни. Стигна и до България.

Историята на смелите полицаи с техния верен и предан приятел – немската овчарка получи толкова високи оценки както от критиците, така и от зрителите, че сериалът продължи цели 10 сезона.

Актьорът Тобиас Морети беше запомнен от българските зрители с ролята си на детектива от „Комисар Рекс“.

Характерът на величествения брюнет Рихард Мозер от австрийската полиция, както и блестящият му дует с полицейското куче Рекс, което заедно с него гонеше злодеите, спечелиха признанието и любовта на много зрители.

Трогателното приятеслтво на Ричард с кучето Рекс започна, когато той взе овчарското куче у дома си, а Рекс умело му крадеше вурстчетата. Любопитното е, че цялото име на кучето е Реджиналд фон Равенхорст – това се споменава в първия епизод на сериала.

В продължение на четири години комисарят и неговото вярно куче разследват най-шумните престъпления. И изведнъж създателите на сериала убиха Ричард. Публиката беше много разстроена.

От тогава минаха двайсетина години, а красивият интелектуален детектив от екрана  Тобиас Морети видимо е посъстарен. Разкошната синьо-черна коса е заменена от къса прическа със сива коса на слепоочията, уморено лице и бръчки, покриващи челото.

63-годишната възраст не е пречка за филмовата кариера на австриеца: той участва в няколко исторически филма за нацисткото минало на Германия, трилъри („Къщата“) и комедии („Вампир на дивана“).

Интересното е, че Морети свири на пет музикални инструмента, включително орган, харесва скалното катерене и готвенето. Той живее в собствена ферма близо до Инсбрук със съпругата си и трите си деца.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?