Помните ли румънката, която роди на 66 години? Дъщеря й Елиза вече е на 18 и ето как живее / СНИМКИ

Adriana Iliescu dashterq

Адриана Илиеску от Румъния роди дъщеря на 66 -годишна възраст и мигновено стана знаменитост по света. Тя дори влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастната майка – през 2005 г. тя наистина беше най-възрастната жена в света, но рекордът й остана точно година, след което беше надмината няколко пъти, а днес официалният рекорд принадлежи на 73-годишниата Ерамати Мангама от Индия.

Адриана и ЕлизаАдриана и дъщеря й Елиза, снимка: dzen.ru

Историята на Адриана разтърси света.

И го раздели на два лагера: някои бяха шокирани и осъдиха Адриана, че раждането в напреднала възраст е неприлично и егоистично. Те питат кой ще се грижи за детето след смъртта й; други бяха възхитени от постъпката на Адриана и я подкрепяха по всякакъв начин.

Имаше огромна дискусия в публичното пространство, която дори доведе до преразглеждане на румънското законодателство, забраняващо предоставянето на репродуктивна помощ на жени след 50-годишна възраст. Факт е, че Адриана не е родила дъщеря си наистина. Да, износила я е, но всъщност става дума за сурогатно майчинство – Адриана е получила анонимни донорски материали. Всъщност нищо не се знае за биологичните родители на Елиза (това е името на дъщеря й).

Но Адриана беше щастлива майка и обгради детето си с ореол на грижа и внимание, помагайки й в обучението. Самата Адриана е професор по модерна литература и автор на повече от 15 детски книги. Миналата година дъщеря й Елиза влезе едновременно в два университета в Букурещ и успява да учи и в двата.

Адриана Илиеску дъщеряАдриана и Елиза (в различни години), снимка: dzen.ru

Днес Адриана е на 85 години, тя много добре разбира, че няма да живее много дълго на света и е напълно възможно да няма време да види внуците си. Тя се е погрижила да осигури дъщеря си колкото е възможно повече, наследството на Елиза обаче ще бъде скромно, защото доходите от книгите са ниски, но момичето вече е почти стъпило на собствените си крака.

Освен това Адриана подготвя Елиза за момента на раздялата и е уредила всички подробности: тя вече си е купила място на гробищата, дори е подготвила костюма, в който да я изпратят във вечния й път и е заделила пари за церемонията. Най-възрастната майка в Румъния не се чувства добре през последните години.

Адриана Илиеску младаАдриана Илиеску на 20, истинска красавица! Снимка: dzen.ru

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Помните ли румънката, която роди на 66 години? Дъщеря й Елиза вече е на 18 и ето как живее / СНИМКИ"

Какво мислите?