Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Помните ли трагично загиналата преди 23 години певица Румяна? Днес щеше да е горда с децата си! (Снимки):
Помните ли трагично загиналата преди 23 години певица Румяна? Днес щеше да е горда с децата си! (Снимки):

Помните ли трагично загиналата преди 23 години певица Румяна? Днес щеше да е горда с децата си! (Снимки):

Мнозина си спомнят за огромната трагедия, белязала родния фолклор преди 23 години, когато загина красивата и талантлива певица Румяна. Днес паметта й все още е жива и се поддържа от двете й деца – Илиан и Мариана.

И тази година на Черешова задушница бургазлии изразиха уважението си към децата на певицата, че поддържат „вечния й дом“ на местните гробища в идеално състояние.

Румяна

Припомняме, че изпълнителката на хита „Две очи разплакани“ загина при тежка катастрофа преди 23 години на километър от село Блатец, Сливенско.

Според КАТ виновен за трагедията е последният й приятел Любо Весков, предприел неправилно изпреварване с голфа си. И досега той отказва да изпълнява съвместната им песен „Вечна обич“, защото се разстройвал много.

Изпълнителката си отиде от този свят съвсем млада – едва на Христова възраст.

Ранната смърт на певицата остави дечицата й невръстни, а грижата за тях тогава пое приятелката й Диана, която днес има собствен бизнес.

Румяна син и дъщеря

Снимка: Флагман

Синът и дъщерята на Румяна са от брака й с Руси Андролов, но съпрузите са разведени, когато се случва трагедията. Днес, 23 години след смъртта й, децата й живеят в Бургас и се развиват в областта на музиката.

Синът й Илиян е семеен от 2011 година и свири на клавир, а сестра му е наследила гласовите данни на майка им и се изявява като певица.

дъщерята на Румяна

Мариана завърши музикалното училище в Котел и вече се изявява като певица. Младата звезда не крие, че иска да възроди някои от емблематичните песни на майка си. Тя продължава да записва и свои авторски парчета, вярвайки, че майка й я закриля отгоре.

Любо Весков пеел по кръчмите на Черноморието, а децата на Румяна вече пораснали и на свой pед са родители. Майката на фолкзвездата обаче не можа да я прежали и напусна този свят на същата дата като дъщеря си седем години по-късно, пише „България Днес“.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?