Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Последните думи на едно дете: Мамо, прости ми!
Последните думи на едно дете

Последните думи на едно дете: Мамо, прости ми!

Чарли е едно малко ангелче, което отлетя завинаги и повече никога няма да усети майчината прегръдка.

То беше на тази земя само 5 години, но изживя твърде много мъки, защото бе избрано от съдбата за мъченик, а неговият тиранин беше ракът. Малкото момче било диагностицирано с рядък злокачествен тумор – хепатобластом. Това раково заболяване се среща при бебета и малки деца, а причината за появата му не е съвсем ясна. Симптомите са тихи, а разсейките се разпръсват светкавично.

Днес майката на Чарли е готова да признае, че той можеше и да оживее, но уви – тя и съпругът ѝ били безсилни пред медицината в родната си Англия. Налагало се на детето да му бъде трансплантиран черен дроб, но лекарите отказвали да го направят, защото вече било твърде късно. Разтревожената майка разбрала, че единственият шанс за Чарли е лечение в САЩ, което струвало твърде много. Родителите му не разполагали с необходимата сума, 856 хиляди паунда, заради което майка му Амбър създала страница в социалните мрежи, с която да набере средства.

Тя редовно споделяла там какво е състоянието на Чарли и как минават дните му.

Певицата Пинк разбрала за него и дарила 10 хиляди паунда, също така споделила страницата и в своя профил, но времето на болното момче намалявало драстично. Ден след ден парите все така не стигали, а часовете живот за Чарли изтичали. И така на 9-и ноември, в 23.14 ч. той поел дъх за последно. Малкото момче издъхнало в ръцете на майка си, а последните му думи били: „Мамо, прости ми“.

Малкият Чарли издъхва седмици след рождения си ден, а във Фейсбук майка му споделя, че се ужасява от мисълта да прекара дори и един ден без него, въпреки че знае, че това ще е вероятният изход. Часове преди смъртта му Амбър споделя във Фейсбук снимка, на която са се прегърнали, а той вече изглежда слаб и немощен.

Разстроената майка пише в статус, че това е последната негова снимка, която споделя в социалните мрежи, тъй като той се влошава все повече и няма нищо общо с онзи Чарли, който е родила преди точно 5 години:

Последните мигове на едно дете„Толкова е отслабнал, мога да почувствам всяка кост от малкото му тяло, от хлътналото му личице. Къде отиде моето здраво дете? Той беше най-пухкавото бебе в родилното и искам всички да го запомнят такъв, какъвто беше преди. Сега той е тъжен, депресиран и уморен. Думите „Не знам какво да правя вече“ постоянно излизат от устата му. Чувства се виновен, защото иска да може да стане, да ходи, а сега единствено ми се извинява, че не може. Сърцето ми се къса!

Никое дете не заслужава да изпитва това, което Чарли изпитва сега и никой родител не заслужава да види как детето му бавно си отива.“ В последния ден от живота си болното момченце тежи едва 4,5 кг. Амбър, освен огорчена и изпитваща невероятна болка, е и бясна на лекарите и съдбата: „Тукашните лекари твърдяха, че чернодробната трансплантация нямаше да помогне на Чарли. А истината е, че сега той можеше да бъде жив, ако имахме достатъчно пари.“

Източник: woman.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?