Потресаващо! Изтормозена майка отглежда 3 болни деца в мухлясал апартамент

Потресаващо! Изтормозена майка отглежда 3 болни деца в мухлясал апартамент

Влага и студ ги тровят, а подът е в дупки 

Големият й син Георги е с епилептични пристъпи, а малкото момченце Алекс е със забавено развитие

В много тежки условия на студ, влага и мухъл борбена майка отглежда трите си деца.

38-годишната Михаела се грижи сама за 17-годишния Георги, Анна (12 г.) и най-малкия Алекс, който е само на 5 годинки.

Семейството живее в кооперация в столичния район „Витоша“, където мазилката е паднала, влагата е страховита, а по пода има дупки.

„Две печки паля, но дори и те не са достатъчни, за да се пребори влагата. Постоянно се притесняваме да не пропаднем през дупките на пода. Въпреки всичко сме благодарни, че имаме покрив над главите си и се опитваме да се справяме“, сподели пред „България Днес“ борбената майка.

Михаела работи в държавна институция през деня, а вечер посещава ателие на скулптор, който я обучава да реставрира картини. Макар самата тя да е в затруднено положение, жената е доброволец във фондация и помага на домове за деца без родители и бедни семейства. Също така е и редовен докторант.

Разделението е скъпо, екипната игра – успех, за „24 часа“ е чест да разказва за Достойни хора

Условията в дома им са страховити
Условията в дома им са страховити

Битките на смелата майка не спират дотук. На Велики петък миналата година големият й син Георги прави епилептичен пристъп и оттогава започва обикаляне по болници. До ден днешен лекарите не могат категорично да му поставят диагноза. През ноември м.г. излизат епикризи, които сочат за автоимунно заболяване, придружено от още 6 болести.

Този месец на момчето му предстоят нови изследвания, а тревогите на Михаела са, че може да става въпрос за левкемия. Малкият й син Алекс също не е добре. Момчето е със забавено развитие и посещава психолог, логопед и терапевт.

По нейни думи преди две години мъжът й се променя, като се влошава физическото и психическото му състояние. Разделят се и Михаела остава сама в отглеждането на наследниците си.

„Трябва да си призная, че станах курбан на децата си. Но не искам да се оплаквам, защото се справям финансово. Успявам да купувам лекарства, колата ни е счупена, но използвам автобус, и водя децата на уроци по български език и математика. Ще сме щастливи, ако може да се преместим да живеем на друго място, защото в момента условията не са от най-добрите“, казва Михаела.

Източник: България днес

Твоят коментар

Be the first to comment on "Потресаващо! Изтормозена майка отглежда 3 болни деца в мухлясал апартамент"

Какво мислите?