Новините на фокус
Home » СВЯТ » По неволя милионерки! 11 чистачки едвам събраха пари за лотариен билет, а удариха джакпота!
По неволя милионерки! 11 чистачки едвам събраха пари за лотариен билет а удариха джакпота!

По неволя милионерки! 11 чистачки едвам събраха пари за лотариен билет, а удариха джакпота!

Единадесет хигиенистки в южния индийски щат Керала събраха пари, за да купят билет за лотария , а миналата седмица спечелиха джакпот от 100 милиона рупии, или 1,2 милиона долара.

Те събират неорганични отпадъци от домакинствата в град Парапанангади, а заплатата им е около 250 рупии на ден, с периодична надбавка, която местната корпорация им дава от продажбата на отпадъците, които събират, съобщава „Би Би Си“.

Но тези пари не им стигат за живот, затова повечето от тях са теглили заеми, за да образоват децата си и за други разходи. Затова от време на време събират пари, за да си купят лотариен билет.

Миналия месец 11-те хигиенистки решили да си купят билет от 250 рупии, една от тях – Кутималу (72) нямала достатъчно пари, така че нейна колежка й дала половината за билета. Така двете платили по 12,5 рупии за своя дял от билета, а останалите 9 жени платили по 25 рупии.

Хигиенистките разбрали за печалбата ден след тегленето на джакпота, когато една от тях помолила съпруга си да провери резултатите. Те казаха пред BBC , че няма да напуснат работата, която вършат, защото именно този екип им е донесъл щастие.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?