Горещи новини

Предсказанията на Дънов: Третата война ще е расова! Човечеството ще оредее

Предсказанията на Дънов: Третата война ще е расова! Човечеството ще оредее

Приживе Петър Дънов получава дарби Свише, с които напътства човека как да живее по законите на Бога и Вселената. През идния декември се навършват 78 години от кончината на Учителя. Преди смъртта си обаче той оставя редица предсказания за следващия век, че и по-напред.

Така още през 1930 г. той вижда, че ще има Европейски съюз, след като държавните граници на Стария континент изчезнат.

За идващата 2023 г. той виждал граждански войни в резултат на повсеместните социални неравенства. А те вероятно ще се изострят още повече с идването на бедните и бездомни хора, подгонени към нас от войни, глад и природни бедствия.

„Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи – крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития. Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине“, казвал пророкът пред учениците си. В друго свое предсказание феноменът видял: „Европейските народи ще оголеят и оскотеят – ще загубят силата си. Тогава ще настъпи невиждан глад – кокошки, пуйки, агнета, прасета почти ще изчезнат“.

Според него „гражданските войни“ ще отключат земетресения и наводнения. Цели континенти ще потънат.

„Навсякъде ще се лее кръв. Ще има революции и ужасни експлозии, които ще отекват в редица райони по света. Там, където е имало земя, ще има вода, там, където е имало вода, ще има земя. Това ще бъде наказанието на природата за престъпленията срещу нея, извършени от човечеството“, описвал екологичен апокалипсис Дънов.

В разгара на Първата световна война Дънов казал следното:

„Питате ме кога ще свърши войната. Тя тази война ще свърши, но след нея иде една още по-голяма. Обаче и след тази война хората няма да поумнеят и тогава ще дойде трета война, толкова опустошителна, че човечеството ще оредее. Едва след нея ще настъпи краен мир“. В серията си от неделни беседи между 1932 и 1933 г. Дънов предрича избухването на Втората световна война, като дори успява да посочи бройката на жертвите в нея. Но именно тогава той получава визия и за следваща Трета глобална война:

„Остава още една война да има в далечно бъдеще. Ако народите не поумнеят и се отвори нова велика война, ще остане само една трета от човечеството. Ако се отвoри една война, ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души… Поради безумието на хората, в резултат на лошите им мисли и чувства ще стане тази Трета расова война, която ще продължи повече от 20 години“, предупредил Дънов.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Предсказанията на Дънов: Третата война ще е расова! Човечеството ще оредее"

Какво мислите?