Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Предупреждение към всеки шофьор: Ако направиш това, тестът за забранени вещества ще бъде положителен!
Предупреждение към всеки шофьор: Ако направиш това тестът за забранени вещества ще бъде положителен!

Предупреждение към всеки шофьор: Ако направиш това, тестът за забранени вещества ще бъде положителен!

В България се използва определен вид тестове за полева употреба, за да се проверяват шофьорите за употреба на забранени субстанции.

Той работи със слюнката на шофьора. Едновременно се прави проверка за наличието на шест различни вида забранени субстанции. Пробата се взима в рамките на 30 до около 90 секунди, а нейният анализ отнема около десетина минути.

Появи се предупреждение, че има няколко групи лекарства могат да причинят положителен резултат на тези тестове

От БГ Он Еър предупреждават, че когато ги приемаме, малка част от тях се ексекретира в слюнката и когато тя се изследва, те показват прилики с някои от забранените вещества. Дори да приемете даденото лекарство само веднъж и въпреки че се продава без рецепта в аптеките, това може да ви коства книжката заради положителен тест.

Може би най-известната група лекарства, която прави фалшиви положителни проби, е тази на нестероидните средства против възпаление

  • Например там влиза едно от най-известните лекарства – ибупрофен, който може да даде положителен резултат в три от шестте категории, за които се тества.
  • При аналгетиците също може да се получи нещо такова. За пример се дава трамадолът, който може да доведе до положителен резултат в две от категориите.
  • Продължаваме с лекарства, които се използват за хрема – деконгестантите. Една от най-популярните съставки в тях, псевдоефедрин (присъства в наистина много и различни лекарства без рецепта), може да даде положителен резултат. Причината е, че субстанцията се използва за производството на една от групите забранени вещества.
  • Завършваме с лекарство, което се използва за суха кашлица – декстрометрофан. Има го в много таблетки и сиропи, които се използват за дразнеща и суха кашлица.
Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?