Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » През уикенда южен вятър превръща октомври в август
През уикенда южен вятър превръща октомври в август

През уикенда южен вятър превръща октомври в август

До края на седмицата ще бъде доста динамично, с южен вятър ще се затопля. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб, в петък северно от планините – умерен, с южна компонента.

Дневните температури в петък и събота ще достигат 25°-30°, през втория ден в отделни райони северно от планините и в Източна България – и по-високи. Ще се повишат и сутрешните температури, в районите с южен вятър ще надхвърлят 15°.

По-ниски, до около 20°, ще остават дневните температури в котловините в Югозападна България, в крайните северозападни райони и западната част на Горнотракийската низина.

Към края на деня в събота от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и на места в крайните западни райони ще има валежи от дъжд. В неделя и в понеделник вероятността за валежи и в останалата част от страната се повишава. Вятърът за кратко ще бъде от запад.

Температурите ще се понижават, но все още ще са над климатичните норми. Във вторник вероятността за валежи намалява. Вятърът ще отслабне. Облачността ще бъде разкъсана, съобщиха от НИМХ.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?